Positieve coronatest bij Waasland-Beveren, oefenmatch tegen KV Mechelen afgelast

De eerste training van Waasland-Beveren vond plaats op 15 juni.
Photo News De eerste training van Waasland-Beveren vond plaats op 15 juni.
Nog meer slecht nieuws voor Waasland-Beveren, dat vandaag een mokerslag te verwerken kreeg van de Belgische Mededingingsautoriteit. Bij de zo goed als zekere degradant heeft iemand positief getest op Covid-19. Waasland-Beveren vroeg daarom om de oefenmatch van zaterdag tegen KV Mechelen af te gelasten.

“Een laattijdig resultaat bereikte de club waaruit bleek dat er één speler positief heeft getest op het coronavirus”, staat te lezen op de clubwebsite. “De club handelt volgens het protocol van de Pro League en stuurt de speler zeven dagen in quarantaine. De overige spelersgroep zal bovendien morgen een individueel loopprogramma afwerken. Zaterdag zal de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen ook niet plaatsvinden. In overleg met de Pro League en AZ Delta zal er spoedig een nieuw testmoment worden georganiseerd. De club zal de identiteit van de speler niet prijsgeven en zich ook onthouden van enige commentaar.”

Fall en Delfi bij Charleroi

Eerder vielen er ook al twee besmettingen bij Sporting Charleroi. Aanvallers Mamadou Fall en Younes Delfi testten positief. De Senegalees en de Iraniër kwamen besmet terug uit hun thuisland.

KV Mechelen, dat zijn voorbereiding zou openen tegen Beveren, zoekt nu nog naar een alternatief voor de match. Mogelijk wordt er gewoon een onderling partijtje gespeeld. De volgende wedstrijd van Malinwa staat op woensdag 8 juli op de agenda. Dan voetbalt KVM tegen RWDM.

Lees ook:

“99,99% zeker dat competitie start met 16 clubs”

Onze chef voetbal over de verrassende uitspraak van de BMA: “En de winnaar is... Peter Croonen” (+)

Nicky Hayen is de nieuwe coach van Waasland-Beveren.
Photo News Nicky Hayen is de nieuwe coach van Waasland-Beveren.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.