Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren: “Blij om bevestiging vrijspraak”

Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck
Photo News Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck

“Dat de uitspraak van de commissie bevestigd wordt, doet het meeste deugd”, reageert Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck. “Dat we als club en als voorzitter en als mensen vrijgesproken zijn van poging tot matchfixing is het allerbelangrijkste. De wonde is aan het genezen, nu is het aan ons om ons snel op te richten. Deze club en haar bestuur heeft altijd correct gehandeld. Ik wil nu graag alle sponsors en supporters oproepen om opnieuw de schouders onder deze club te zetten en hun trouw te tonen.”

Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck
Joel Hoylaerts / Photonews Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck

Waasland-Beveren kon door de rechtszaak nog geen enkele transfer doen. Dat gaat nu snel veranderen. “We zijn tevreden dat we eindelijk als club verder kunnen werken”, zegt Huyck.  Over de uitspraak die het BAS deed over andere clubs, laat Huyck zich niet uit. “Dat heb ik nog nooit gedaan en dus nu ook niet. Ik spreek alleen over mijn eigen club.” 

Sancties voor bestuursleden en Troch toch definitief

De tussenbeslissing die het BAS nam met betrekking tot de gevorderde degradatie tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren, heeft wel gevolgen voor de bestuursleden van Waasland-Beveren en spelersmakelaar Thomas Troch. Zij werden enkel bij de procedure betrokken door vorderingen van Lokeren, maar het belang van de ‘Tricolores’ werd door het BAS afgewezen en dus zijn de eerder opgelegde straffen voor Dirk Huyck, Olivier Swolfs en Troch definitief.

De Geschillencommissie Hoger Beroep sprak op 1 juni zijn sancties uit, naar aanleiding van de vermeende matchfixing in de degradatiematch van 11 maart 2018 tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. De Wase bestuursleden Walther Clippeleyr en Jozef Van Remoortel werden samen met spelersmakelaar Evert Maeschalck vrijgesproken. Nog bij Waasland-Beveren kreeg voorzitter Dirk Huyck één jaar voorwaardelijke schorsing, financieel directeur Olivier Swolfs werd één jaar effectief geschorst. Spelersmakelaar Thomas Troch, die ervan wordt beticht Olivier Myny benaderd te hebben, kreeg drie jaar schorsing, waarvan één met uitstel.

Walter Clippeleyr en Jozef Van Remoortel.
Photo News Walter Clippeleyr en Jozef Van Remoortel.

Geen van bovenstaande beklaagden ging in beroep, maar ze werden door het beroep van Lokeren tegen de vrijspraak van Waasland-Beveren en diens clubbestuurders opnieuw meegesleurd in de procedure. Nu het BAS echter beslist heeft dat de degradatie op basis van bondsartikel B1711 niet meer opgelegd kan worden, heeft Lokeren geen belang meer in de procedure. “Daar tegen de heren Huyck, Swolfs, Van Remoortel en Clippeleyr voor het BAS alleen maar vorderingen werden ingesteld door Lokeren, en de vordering van Lokeren bij gebrek aan belang wordt afgewezen, is de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep wat hen betreft definitief”, luidt het in het tussentijdse vonnis van het BAS.

Hetzelfde geldt voor makelaars Thomas Troch en Evert Maeschalck, die geen beroep aantekenden. “Geen enkele partij stelt een vordering in tot wijziging van de beslissing. Om die reden is de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep wat hen betreft definitief.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.