Bob Peeters verkast naar Charlton FC

Waasland-beveren moet na zes maanden al op zoek naar nieuwe coach

BELGA
Bob Peeters (40) wordt de nieuwe trainer van Charlton FC, de Engelse tweedeklasser die in handen is van Roland Duchâtelet. Huidige coach José Riga mag uitkijken naar een andere functie binnen het Duchâtelet-imperium.

Verrassend nieuws uit Zuid-Londen: niet José Riga, wel Bob Peeters wordt volgend seizoen coach van Charlton FC. Dat bevestigen goed geplaatste bronnen. Riga, pas op 11 maart jongstleden aangesteld als trainer van de tweedeklasser, keert allicht terug naar zijn grote liefde: de jeugdwerking.

Charlton, een club uit 'The Championship', het equivalent van onze tweede klasse, beëindigde het seizoen op de achttiende plaats, net boven de degradatiezone. Daarmee slaagde Riga in zijn opzet: de club behoeden voor degradatie. Hij deed dat door acht keer te winnen en drie keer gelijk te spelen in 17 wedstrijden. En ook al werd hij bij Charlton in geen tijd op handen gedragen, Riga maakte er nooit een geheim van dat hij op lange termijn geen hoofdtrainer wou blijven. Officieel krijgen hij en zijn assistent Karel Fraeye eind deze week duidelijkheid over hun toekomst: blijven bij Charlton of een andere taak krijgen bij een van de clubs van Duchâtelet. Het wordt dus deze laatste optie.

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

Het werk van José Riga (links) en assistent Karel Fraeye zit er (waarschijnlijk) al op in Charlton.
Photo News Het werk van José Riga (links) en assistent Karel Fraeye zit er (waarschijnlijk) al op in Charlton.