"Van Geneugden perfecte man om ploeg op familiale manier te leiden"

PHOTO_NEWS
Waasland-Beveren was de afgelopen dagen naarstig op zoek naar een opvolger van Bob Peeters en die hebben de Waaslanders nu ook gevonden. Ronny Van Geneugden ondertekende een contract van twee seizoenen. Van Geneugden zat zonder de club sinds hij in januari aan de deur werd gezet bij Oud-Heverlee Leuven, dat uiteindelijk de degradatie niet meer kon afwenden.

WB-voorzitter Jozef Van Remoortel is blij met de komst van Ronny Van Geneugden. Dat zei  hij vanmiddag bij de voorstelling op de Freethiel. "Ronny heeft in Leuven bewezen dat hij een ploeg vrij goed kan sturen, anders houd je het geen drie jaar vol", aldus Van Remoortel. "Ik denk dat hij de perfecte man is om Waasland-Beveren op een familiale manier te leiden. We zijn een familiale club en we verwachten ook van de trainers dat ze die lijn naar de spelers en het sportieve beleid doortrekken."

Zonder andere namen te noemen, verklaarde bestuurslid Hennie Van Gijsel dat er de voorbije weken telkens twee gesprekken waren met drie potentiële nieuwe trainers. "Ronny heeft ons onmiddellijk een indruk van vertrouwen gegeven, hij kwam er met voorsprong uit", aldus Van Gijsel. "Gisteren was er al een unaniem akkoord in de raad van bestuur."

Ronny Van Geneugden lichtte zijn plannen met de club toe. "De basis is de voorbije jaren gelegd, weliswaar vanuit een situatie waarbij men telkens tegen de degradatie moest vechten. Ik wil nu stelselmatig stappen vooruit zetten." De nieuwe trainer wil ook dat de ploeg vertrouwen krijgt. "Dat is belangrijk omdat Waasland-Beveren de voorbije jaren in de heenronde telkens moest knokken om op die veilige plaatsen te komen. Het is belangrijk om de start niet te missen", verwees Van Geneugden nog even naar de desastreuze competitiestart van vorig seizoen.

Van Geneugden ziet ook raakpunten met Oud-Heverlee Leuven. "Er is een enorme chemie tussen spelers, omkadering en supporters die de thuisreputatie alle eer aandoet, zodat de tegenstrever met een bang gevoel naar de Freethiel afzakt."

Van Remoortel gaf nog mee Van Geneugden de nodige spelers te geven die nodig zijn om een goede ploeg samen te stellen. Waasland-Beveren is onder meer op zoek naar twee centrale verdedigers. "Het is belangrijk dat dit de komende weken zal gebeuren", klonk het. Van Geneugden wil eerst de bestaande kern evalueren, net als de beloftekern.

Over het vertrek van Bob Peeters wilde voorzitter Van Remoortel niet veel meer kwijt. "Het ging allemaal nogal vrij vlug, we hebben er zelf niet voor gekozen maar moesten alles ondergaan. Meer wil ik daarover niet zeggen", klonk het.

Naast Van Geneugden trok de fusieclub met Wim De Corte een nieuwe assistent-coach aan. De Corte was vorig seizoen aan de slag bij tweedeklasser Roeselare en tekende op de Freethiel een contract voor onbepaalde duur. "Het clubbestuur is ervan overtuigd dat De Cortes ervaring en tactische kennis een significante verrijking zijn voor Waasland-Beveren en dat zijn gedrevenheid en mentaliteit perfect rijmen met de visie van de club. Voorts kwam het clubbestuur tot een overeenkomst, tevens voor onbepaalde duur, met assistent-trainer Alex Czerniatynski en keeperstrainer Erik Amelinckx."Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00