Vriendin van Veljkovic verlost van enkelband, makelaar Mejjati vrijgelaten na betalen van 20.000 euro in Operatie Propere Handen

Links: Marija Bogojevska. Rechts: Karim Mejjati.
rv Links: Marija Bogojevska. Rechts: Karim Mejjati.
In operatie ‘Propere Handen’ zijn voetbalmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski en de vriendin van spilfiguur Dejan Veljkovic vrijgelaten onder voorwaarden. De makelaars moeten wel eerst een borgsom betalen, in het geval van Mejjati bedraagt die 20.000 euro, alvorens hij vrijdag of maandag effectief vrijkomt. Marija Bogojevska is verlost van haar enkelband.

Mejjati, die vertegenwoordigd wordt door advocaat Sven Mary, is bij ‘handlichting’ vrijgelaten onder voorwaarden. Dat wil zeggen dat de onderzoeksrechter beslist heeft dat het voor het onderzoek niet langer nodig is dat hij in de cel blijft. Mary bevestigt dat Mejjati geen rechtstreeks contact mag hebben met de pers, beschikbaar moet blijven als de speurders hem nog nodig hebben voor het verdere onderzoek en dat hij ook geen contact mag hebben met de andere medeverdachten.

Advocaat Sven Mary vertegenwoordigt Mejjati.
Photo News Advocaat Sven Mary vertegenwoordigt Mejjati.

Sinds midden oktober en na 46 huiszoekingen over het hele land, zaten Mejjati en Siljanoski vast in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het voetbal.

Dragan Siljanoski heeft een verleden als voetballer bij onder andere Antwerp.
RV Dragan Siljanoski heeft een verleden als voetballer bij onder andere Antwerp.

Marija Bogojevska, de vriendin van Dejan Veljkovic, werd een tijd geleden al vrijgelaten met een enkelband. Die enkelband is ze nu kwijt en ze is vrij onder voorwaarden. Wat die voorwaarden zijn, is nog niet duidelijk. 

Vertenten vrijdag vrij?

Zo zitten er nog vijf mensen vast in het dossier: makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, de twee absolute spilfiguren, advocaat Laurent Denis, Thierry Steemans, de financiële directeur van KV Mechelen en scheidsrechter Bart Vertenten. De zaak van die laatste heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vanmorgen om 11.30 uur in beraad genomen. In de loop van vrijdag wordt beslist of hij al dan niet verder aangehouden blijft. Zijn advocaat Hans Rieder wilde na de zitting alleen maar kwijt dat het vandaag “mooi weer” is.

Marija Mare Bogojevska, de vriendin van Dejan Veljkovic.
RV Marija Mare Bogojevska, de vriendin van Dejan Veljkovic.27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe De Naeyer

  Waarom zagen over die 20000€? Het is toch niet omdat iemand rijk is, dat hij strenger gestraft moet worden. Dat zijn geld dat hij onrechtmatig verdiend heeft, verbeurd verklaart moet worden, zeker! Maar de borgsom moet voor iedereen gelijk zijn.

 • Guy Moreels

  Best dat men Vertenten morgen naar huis laat gaan. Heeft Rieder toch een pluim om op zijn hoed te steken. Maar beide scheidsrechters zijn geschorst door de KBVB en zijn hun FIFA-badge kwijt. En daar kan deze rechtbank niets aan verhelpen. Komen ze ooit nog op de Belgische velden ? We zijn zeker zover nog niet. Maar....kassa kassa voor de Advocaten. Ach...wat een klucht !

 • Harry Vankrinkelen

  Heren rechters !!!! in het voetbal word er met miljoenen gegoocheld niet met 20000 euro misschien U wat meer verdiepen in deze materie!!!!! of bijlessen volgen betreffende het juist toepassen van de strafmaat!!!

 • ronny stommeleer

  ale daar gaat men sexual fantasy..........

 • Benny Coomans

  20.000€ voor iemand die miljoenen verdient, wat een lachertje

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00