Voorzitter Antwerp spreekt duidelijke taal: "Geen supporters, maar criminelen"

BELGA
Antwerpvoorzitter Jan Michel veroordeelt ten strengste het supportersgeweld na de match Antwerp-Eupen van gisterenavond. "Wij voelden ons allemaal ongelukkig, maar dat is nog geen reden om zo te keer te gaan. Ik noem dat geen supporters meer, dat zijn criminelen."

Hooliganisme is een oud zeer bij Antwerp. De club doet er alles aan om relschoppers te weren. "Via de burgerrechtelijke uitsluitingsprocedure kan er een stadionverbod tot vijf jaar worden opgelegd. We hebben die procedure al een tiental keer opgestart. Voor wat de rellen van zaterdagavond betreft wachten we het onderzoek af. Als uit de resultaten blijkt dat een stadionverbod zich opdringt, dan starten we uiteraard de procedure op. Het kan niet dat zo'n criminelen - want ik noem hen geen supporters - de bovenhand krijgen", aldus Jan Michel.

Hij betreurt dat de baldadigheden van een kleine minderheid het voor de duizenden anderen verbrod hebben. "Zij besmeuren de goede naam en reputatie van onze club en zorgen ervoor dat we misschien weer met de combiregeling geconfronteerd worden", zegt de Antwerp-voorzitter. Dat betekent dat supporters die een match op verplaatsing willen bijwonen een ticket in voorverkoop moeten kopen én een ticket moeten hebben voor een busreis met een supportersclub.

Stadionverbod genegeerd
Tijdens de match zouden een aantal hooligans met een stadionverbod er toch in geslaagd zijn om het Bosuilstadion te betreden. Dat zegt Robert Vinck, voorzitter van de Federatie Antwerp Supporters. Hij pleit ervoor om hooligans te laten werken voor hun club, omdat een stadionverbod volgens hem toch niets uithaalt.

"Je kan iemand wel een stadionverbod geven, maar zo lang er in tweede klasse geen tickets op naam worden verkocht en je je niet moet identificeren als je het stadion betreedt, gaat dat weinig uithalen", zegt Robert Vinck. Hij vindt dat hooligans beter een soort van werkstraf krijgen. "Wat ze afbraken, terug zelf laten opbouwen. De harde kern wat respect bijbrengen voor hun club, zodat je een mentaliteitswijziging teweeg brengt", aldus Vinck.

Volgens Vinck waren het trouwens niet alleen hooligans van Antwerp die zaterdag de boel op stelten hebben gezet, maar waren er ook harde kernen van andere clubs naar de Bosuil afgezakt met de specifieke bedoeling om rel te schoppen.

Jan Michel, voorzitter van Antwerp
Photo News Jan Michel, voorzitter van Antwerp
Twitter
BELGA
Photo News
BELGA