Voetbalclub K. Lyra TSV speelt laatste wedstrijd in Lyrastadion

Vierdeklasser K. Lyra TSV heeft zijn laatste competitiewedstrijd gespeeld in het Lyrastadion aan de Mechelsesteenweg in Lier. Het stadion moet plaats ruimen voor een nieuwbouwproject en gaat over enkele maanden tegen de vlakte.

Het Lyrastadion wordt beschouwd als één van de oudste monumenten uit de Belgische voetbalgeschiedenis. De hoofdtribune met bakstenen en houten elementen werd in 1922 gebouwd, de staanplaatsen in 1932.

Het stadion maakte de hoogdagen van Lyra mee, dat in 1935 de bekerfinale speelde, maar ook de dieptepunten: degradaties, financiële problemen en de opgelegde fusie met stadsgenoot K. Lierse SK in 1972.

Vanmiddag speelde K. Lyra TSV er zijn laatste thuismatch, maar verloor die wel met 1-2 van RC Hades. Ondanks de nederlaag bouwden de club, de (ex-)spelers en de supporters nog een feestje om op gepaste wijze afscheid te nemen van hun stadion. K. Lyra TSV speelt in afwachting van het nieuwe stadion zijn volgende thuiswedstrijden in het stadion van het ter ziele gegane Rita Berlaar.