Voetbalbond zoekt óók spijtoptanten: “Clubs kunnen zo vermijden dat ze geschrapt worden”

Veljkovic dinsdag bij het verlaten van de gevangenis in de auto van zijn advocaat Kris Luyckx.
Joel Hoylaerts / Photonews Veljkovic dinsdag bij het verlaten van de gevangenis in de auto van zijn advocaat Kris Luyckx.
Hoe staat de voetbalbond tegenover de demarche van Veljkovic om spijtoptant te worden in het voetbalschandaal? Daarop kwam geen antwoord. 

De bond laat weten dat ze niet mag communiceren. “Alles wat we zeggen, kan en zal tegen ons gebruikt worden. In het belang van het onderzoek zwijgen we.” Dat heeft alles te maken met het feit dat de voetbalbond een eigen onderzoek voert naar competitievervalsing. 

In dat kader onderstreept de bond dat ook zij openstaat voor spijtoptanten. Betrokken clubs die zich melden, kunnen zo schrapping vermijden. Vooral voor voetballers en clubbestuurders die de meldingsplicht niet gerespecteerd hebben, is de regeling interessant. De normale straf is minimaal één jaar schorsing. Bij een spijtoptant is dat máximaal één jaar.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Is dit een hand uitsteken naar KV Mechelen ?

 • Gaston FOUBERT

  Ze gaan nu ook camera's plaatsen in de vestiaires van de scheidsrechters om te zien wie er onder de rust op bezoek komt.

 • Arthur Van Aerschot

  No No voetbalbond, pas het reglement toe. Schrappen die handel ! Geen bedriegers toelaten in het Belgisch voetbal. Hoe kan U anders nog geloofwaardig maken ! Zoals Beerschot en Lierse minimum !

 • Bruno Suykens

  Ik begrijp niet dat merken zoals Jupiler, Telenet en Proximus hun naam nog lenen aan een sport waarvan niemand nog weet wat er eigenlijk nog sportief aan is. De enige drijfveer lijkt me “Geld” te zijn en dan zitten ze natuurlijk in een ideale sector. Wie is bereid om de stekker te trekken uit deze maffiose toestanden of tenminste hun fiscale voordelen af te nemen? Uiteraard is enige zelfreflectie bij deze charlatans onbestaande.

 • Urbain Schuermans

  ze hebben iets ontdekt!!! eerst in eigen rangen beginnen?