Voetbalbond zit verveeld met schadeclaim Vertenten, die net op laatste dag in verzet ging tegen ontslag

Bart Vertenten bij zijn vrijlating uit de gevangenis van Hasselt.
Photo News Bart Vertenten bij zijn vrijlating uit de gevangenis van Hasselt.
Bij de voetbalbond zitten ze verveeld met de schadeclaim van Bart Vertenten, die zijn ontslag als scheidsrechter aanvecht en een schadevergoeding van 130.000 euro eist. 

Op de bond wisten ze dat dit kon gebeuren, ook al betrof het de laatste dag waarop Vertenten juridisch in verzet kon gaan tegen zijn ontslag.

Peter Bossaert wil namens de voetbalbond slechts kort reageren. “Wij nemen hier akte van”, zegt de CEO van de KBVB. “We hebben hier wel een mening over, maar we laten de juridische procedure zijn werk doen.”

De zaak wordt opgenomen door het juridisch departement van de voetbalbond, die zelf ook een aantal gespecialiseerde advocaten op het dossier heeft gezet.

LEES OOK (+). Ex-ref Vertenten eist 130.000 euro voor “onterecht ontslag” 
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Vinck

  Terecht, Voetbalbond moet zichzelf eens evalueren en checken of ze wel bekwaam is. Ik zie daar meer blunders dan wat ook.

 • alfons moons

  Als je niet wil zien dat Vertenten aan het sjoemelen was dan wil je het niet zien! Oké dan dream on !

 • John Wuyts

  louis meuleman, als het niet is bewezen dat hij is omgekocht, kan je hem toch niet bestraffen. Vandaar een juiste beslissing van hem om een schadevergoeding te eisen.

 • Nick Mees

  De bond grossiert al decennia lang in blunders en hanteert bij zowat elke uitspraak twee maten en twee gewichten. Dat het zich daarbij boven de wet stelt en niet eens zijn eigen reglementen toepast is al lang duidelijk. Geen bewijzen in een zaak maar wel schuldig worden geacht en ook worden bestraft. Wel bewijzen in een identieke zaak, met getuigen en bewijslast, schuldig bevonden worden maar... niet bestraft. Weer een andere zaak, bestraft worden met een lachwekkende boete. Geloofwaardigheid?

 • Bob De Swert

  Natuurlijk. Niemand is bestraft, dus die man mag ook terug fluiten