Voetbalbond zet scheidsrechtersbaas Johan Verbist aan de deur

Photo News
De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist ontslagen. Verbist lag al een tijd onder vuur, ondermeer vanwege (zijn communicatie over) het functioneren van de VAR.

“Het klopt dat Johan Verbist geen scheidsrechtersbaas meer is”, bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez. “Na onderling overleg is de samenwerking beëindigd, maar meer details kunnen we voorlopig niet geven”, aldus nog Cornez, die verwijst naar de persconferentie van woensdag waarop David Elleray zijn masterplan rond de toekomst van de Belgische arbitrage zal voorstellen samen met Peter Bossaert, CEO van de KBVB.

Verbist volgde in 2016 Paul Allaerts op als scheidsrechtersbaas bij de KBVB. Zelf was de Duffelaar als ref actief in eerste klasse van 1996 tot 2015. In 2004 en 2014 werd hij verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Sinds het invoeren van de videoref beleefde Verbist als scheidsrechtersbaas stormachtige tijden. Bijna wekelijks moest hij zich verantwoorden voor fouten van de VAR, een communicatie die niet altijd even gestroomlijnd liep. Vandaag besliste de voetbalbond om een einde aan de samenwerking te maken.

Photo News
photo_news
photo_news57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Dat werd tijd. Wat een knoeier.

 • Herman Thys

  Als ge de pers niet napraat ben je gene goeie. Als ge tegen de haren van den Bond strijkt ben je gene goeie. Het rare is dat de man in het buske nooit verantwoordelijk is voor zijn flaters want anders waren die mannen na 1 speeldag opgebruikt. De var, weg ermee, en alleen beelden van goal of niet.

 • Peter Debrouwer

  Stond een teen buitenspel volgens de VAR !

 • bartholomeus jaspers

  Ongelooflijk dat die zolang heeft mogen knoeien en ons voetbal in een slecht daglicht heeft gesteld ook in het buitenland !!

 • karel daneeels

  de bond kan beter in zijn geheel ontslag nemen de hele werking van deze omhoog gevallen personen deugt niet. zijn niet eens in staat om een simpel en duidelijk regelement op te stellen