Voetbalbond vreest heethoofden Malinwa en neemt extra veiligheidsmaatregelen in bondsgebouw

Het bondsgebouw in Brussel.
Henk Deleu Het bondsgebouw in Brussel.
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) neemt het zekere voor het onzekere en voerde begin deze week extra veiligheidsmaatregelen in op de bondszetel in Brussel. Bezoekers moeten hun identiteit kenbaar maken, zo stelde persagentschap Belga ter plaatse vast.

Sinds dinsdag moet elke niet-werknemer zich aanmelden bij de ingang van het bondsgebouw in de Houba de Strooperlaan. Een veiligheidsagent ontvangt bezoekers op een geïmproviseerde balie - onhandig geplaatst tussen twee schuifdeuren - en vraagt hen naam, voornaam, organisatie en reden voor het bezoek te noteren, alvorens ze het bondsgebouw mogen betreden. 

Zo moesten ook Luc Deleu en Michael Verschueren, nochtans lid van het Uitvoerend Comité, aftekenen voor ze konden pleiten in het disciplinaire dossier rond Standard-Anderlecht.

Volgens aanwezige veiligheidsagenten zou de KBVB zich zorgen maken om repercussies van heethoofden van KV Mechelen. De club wordt net als Waasland-Beveren door de bond vervolgd voor mogelijke wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van vorig seizoen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Mulder

    Die zien ze vliegen denk ik !

  • Stefan Verstraeten

    Zielig Belgische voetbalbond

  • Marc Vanmeerbeeck

    Heethoofden van KV Mechelen ? De voetbalbond maakt zich nu wel compleet belachelijk !