Voetbalbond draagt Peter Bossaert voor als nieuwe CEO

Peter Bossaert
Medialaan Peter Bossaert
De Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft unaniem Peter Bossaert voorgedragen als toekomstig secretaris-generaal. "Na de verlenging van het contract van bondscoach Roberto Martínez is de beoogde aanstelling van Peter Bossaert een nieuwe stap in het verder vormgeven van een professionele en toekomstgerichte voetbalfederatie", zo laat de KBVB weten.

Bossaert was de voorbije zes jaar CEO van Medialaan. Zijn aanstelling dient nog bekrachtigd te worden door het Uitvoerend Comité. Als alles volgens plan verloopt, gaat Bossaert op 1 september 2018 van start.

"De voetbalwereld staat voor grote ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau. Niet alleen hebben we met de Rode Duivels een prachtig product, ik heb op zijn minst evenveel belangstelling voor de maatschappelijke rol van de sport", zegt Bossaert. "Ik wil graag mee bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsport en mijn schouders zetten onder de uitbouw van een stevige en professionele omkadering. Het was een lang gekoesterde droom om ooit iets met voetbal te doen. Toen deze trein langskwam, kon ik niet anders dan erop springen."

Bondsvoorzitter Gérard Linard vult aan. "Met de sterke prestaties van onze Rode Duivels is het Belgische voetbal één van de beste exportproducten van ons land. Dit is het moment om de bond nationaal en internationaal beter op de kaart zetten. We willen de Koninklijke Belgische Voetbalbond op een stevige professionele leest schoeien en een nieuwe wind laten waaien. Om die reden hebben we Peter Bossaert aangetrokken."

Begin februari stapte Koen De Brabander op als CEO van de KBVB. Hij was vijftien maanden in functie. Linard nam zijn takenpakket ad interim over.

De 52-jarige Bossaert studeerde handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen. Na een loopbaan van vijf jaar bij Unilever en drie jaar bij Campina, zette hij in 1997 de stap naar de mediasector. Eerst als commercieel directeur van de tv-activiteiten van Medialaan (toen nog VMMa), in 2000 als algemeen directeur radio. Een jaar later zou hij er Qmusic opstarten. De voorbije zes jaar was hij CEO van Medialaan, waarmee hij leiding gaf aan de televisie- (VTM, Q2, Vitaya, Jim, VTM Kzoom), radio- (Qmusic, JOE fm en Qmusic Nederland) en telco-activiteiten (Mobile Vikings en Jim Mobile).

Peter Bossaert is tevens onafhankelijk bestuurder bij het beursgenoteerde Lotus Bakeries NV.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Ne vriend van Verhaeghe. Dat zegt genoeg zeker ?

 • Freddy De Wulf

  Alweer iemand met een Club Brugge-connectie. We weten al wie volgend jaar kampioen wordt. Hopelijk laten ze zich opnieuw goed belachelijk maken in de CL.

 • Leon Mertens

  Hopelijk vervalste kompetitie afschaffen dat vragen de supooerters al jaren en niemand luistert ..een schande !!

 • FRANCOIS DE COSTER

  Welk vrienden en politiek spelletje zou hier al weer mee gemoeid zijn

 • piet jan

  hij komt van medialaan ,en binnenkort betalen we als we voetbal willen zien het is nu al in het veldrijden zo , idd het vtm clubje

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00