Voetbal even terug een feest voor Malinwa: nieuwe leider in 1B heerst tegen Beerschot-Wilrijk (3-0)

Photo News
De heisa is even vergeten Achter de Kazerne. Een intense topper tegen Beerschot-Wilrijk eindigde op 3-0. Storm, Togui en Engvall waren de doelpuntenmakers van dienst. Door het puntenverlies van Union eerder dit weekend klimt Malinwa naar de leiding in 1B.

De spelers kwamen onder luid gezang het veld op. Rookbommen ontploften. Een tifo werd uitgerold. Ja, het AFAS-stadion was klaar voor de topper tegen Beerschot-Wilrijk. ‘t Waren wel de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. Een vrijschop van Prychynenko werd in hoekschop geduwd door KVM-doelman Verrips. Maar Malinwa reageerde meteen. Togui’s poging vond een Beerschot-verdediger op zijn baan, even later was het wél prijs. Na een knappe combinatie dook Nikola Storm moederziel alleen op aan de tweede paal. Vanhamel leek de Mechelse pret nog te bederven, maar kwam net tekort om het schot van Storm te keren. Dertien minuten ver: 1-0.

BELGA

Na een stevig openingskwartier viel het spel stil, Beerschot-Wilrijk nam de bovenhand. Ze zetten hoog druk en dreigden. Maar uitgespeelde kansen? Neen, dat kregen we niet te zien. Te slordig in de zone van de waarheid. KV Mechelen toonde hoe het wel moet. Op slag van rust verdubbelde het zijn voorsprong via de pijlsnelle Ivoriaan William Togui. Malinwa op rozen de kleedkamer in.

Spitsenduo Togui-Engvall

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met een goal. KV Mechelen tikte Beerschot-Wilrijk helemaal zoek. Togui legde af, Engvall had maar binnen te tikken. En of er muziek zit in het spitsenduo Togui-Engvall. Ook in de vorige wedstrijd tegen OH Leuven pikten ze allebei hun goaltje mee. Sterk.

Malinwa kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en is leider in 1B. Het feest barstte los Achter de Kazerne. De spelers vierden met de enthousiaste fans en stapten nadien voldaan richting kleedkamer. Onder luid gezang vanop de tribunes. 

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Gian Redant en hoeveel van die 15000 supporters hebben voor hun ticket betaald.

 • Christiane Van Croonenborch

  Mechelen was beter dan Beerschot geef ik als beerschotsupporter graag toe Dat de club onder voorbehoud speelde lijkt me logica men kan toch niet doen of er niets gebeurde . En dan de andere kant opkijken mooie geste van de supporters die hun club blijven steunen , maar dit kan de voetbalbond toch niet blauw , blauw laten ? Dan kan elke club zeggen het was een individuele daad daar hebben we niets mee te maken Als men in vorige jaren degradeerde op vermoedens wat moet hier dan gebeuren ???

 • DIRK SPRANGERS

  Tommy,tegen Tubeke waren er ook meer dan 13000 toeschouwers...

 • frankie bressinck

  Keeper van Beerschot deed wel erg weinig bij die tegengoals. Als die maar geen dikke envelop gekregen heeft! Als ze Beveren al 200.000€ geven voor een match te verliezen!

 • Tommy Tyriard

  Gian, hoe kan je als voorzitter van Malinwa zeggen dat de club er niets mee te maken heeft als er 3(!) bestuursleden betrokken zijn? En dat heeft niets te maken met het aantal supporters. als't tegen pakweg Tubeke zou zijn waren er 10000 man minder...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00