Virton stapt naar het BAS om licentievoorwaarden aan te klagen

Spelers van Virton.
BELGA Spelers van Virton.
1B-club Excelsior Virton heeft bekendgemaakt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te stappen om de nietigverklaring van diverse licentievoorwaarden van de Belgische voetbalbond (KBVB) te vragen. Volgens de Belgisch-Luxemburgers wordt het mededingingsrecht geschonden.

Virton eist dat de deadline van 15 april, voor het verkrijgen van een licentie, verder achteruit wordt geschoven. Verder wil het dat de regels “objectief voor alle clubs en ongeacht hun reputatie” worden toegepast.

Advocaat Jean-Louis Dupont, die samen met Martin Hissel de rechten van Virton verdedigt, klaagt aan dat de huidige regels om een licentie te verkijgen “de economische vrijheid van de clubs aantasten”. “Deze regels zijn enkel aanvaardbaar als ze noodzakelijk en evenredig zijn met de garantie van een goede sportieve en economische ontwikkeling van de competitie en als ze strikt uniform, objectief en niet-discriminerend worden toegepast”, aldus Dupont.

Excelsior Virton, dat vorig seizoen promoveerde naar de Proximus League, beëindigde de reguliere competitie (eerste en tweede periode samengeteld) als eerste. OH Leuven en Beerschot speelden als periodewinnaars echter het promotieduel.

BELGA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter maas

    En wat dan met Lierse destijds? Virtueel kampioen en toch geen promotie!

  • peter maas

    Was met Lierse nog erger.