VIDEO. Zulte Waregem veegt de vloer aan met W.-Beveren, Harbaoui brengt teller op 25 goals

Hamdi Harbaoui.
Photo News Hamdi Harbaoui.
Waasland-Beveren
WBE
Waasland-Beveren WBE
0
5
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem

Een week na de 5-0-nederlaag op Kortrijk, won Zulte Waregem nu met dezelfde cijfers in Waasland-Beveren, mede dankzij drie (!) penalty’s. Twee daarvan werden gescoord door Gouden Stier Hamdi Harbaoui. Zijn teller staat nu op 25 stuks, en zal daar ook blijven staan. De Geschillencommissie van de Voetbalbond wil de Tunesiër immers voor vijf speeldagen schorsen. Dat na z’n elleboog tegen Hines-Ike (Kortrijk) op de vorige speeldag. Zulte Waregem beslist morgen of het in beroep gaat.

De 25 treffers van Harbaoui zijn er twee meer dan Genk-spits Ali Samatta. Het is van Carlos Bacca in 2012-2013 geleden dat de topschutter van onze competitie nog eens 25 keer wist te scoren. Harbaoui kan bovendien de eerste zijn die twee seizoenen na elkaar topschutter wordt sinds Wesley Sonck (2001-2003) en de eerste sinds Josip Weber (1991-1994) die zich drie keer tot beste doelschutter kroont.

Photo News
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunther Serneels

  Samatta is de enige echte topschutter van de jupiler pro league,Harbaoui heeft de laatste 8 goals in een kindercompetitie gemaakt.Moest er een team van 1ste amateur meegedaan hebben,hadden die ook minstens 10 punten gehaald.Om maar te zeggen dat het niveau in PO2 echt lachwekkend is.Komt ook geen kat naar kijken uiteraard

 • Patrick Weyers

  Belachelijk dat iemand uit payoff 2 topschutter kan worden. Misschien ook spelers uit 1b en amateurafdelingen laten meedingen?

 • peter Frederix

  2 goal's door een speller die niet op het plein had mogen staan, zo corrupt is ons voetbal.

 • gert Peeters

  3 penalty’s en een owngoal ?! Harboui had donkerrood geschorst moeten zijn ! Een match dat weinig of niets met voetbal te maken heeft ! Dury zelf heeft al het hele seizoen voetbal herleid tot een ordinaire klucht ! Wat de resultaten van seesve ook zijn dury blijft trainer , dat op zich al !!!

 • Dirk Keizer

  Schandalig dat deze vuile speler topscorer wordt van onze competitie.