VIDEO. Westerlo houdt met dank aan goal in de eerste helft de punten thuis tegen Eupen

BELGA
Westerlo
WES
Westerlo WES
1
0
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
Westerlo heeft tegen Eupen na de heenmatch — 0-3 werd het op de Kehrweg — ook de terugwedstrijd gewonnen. Met het kleinste verschil deze keer, dankzij een doelpunt voor de rust van Gboho.

Westerlo bij valavond. Ook dàt zal Claude Makelele hebben meegemaakt. Zou zijn vriend Zizou hem morgen een sms’je sturen met de vraag: ‘Hoe was het in ‘t Kuipje?’. Bof! Met overgave gestreden, maar ‘t was niet voldoende. Een halfuur standgehouden. Waarna het overwicht van Westerlo beloond werd met een doelpunt. Een kopbal van Gboho waar Van Crombrugge geen verhaal tegen had. Aan de doelman lag het niet. Die presteerde weer goed. De thuisploeg was gewoon vaker aan de bal en gevaarlijker. Al lag het niveau niet bijster hoog. Mag je meer verwachtten van twee ploegen die een bijrol spelen in deze PO II ? Neen. Al kunnen ze nog de strijd om groepswinst beïnvloeden in hun wedstrijden tegen STVV en Charleroi.

De tweede helft verliep evenwichtiger. Zelfs in het voordeel van de Panda’s. Aangemoedigd door hun 14 supporters, omringd door 5 stewards. Bij het ingaan van het laatste kwartier viel Toyokawa in. Kon de Japanner nog terugslaan. Dat lukte hem deze keer niet. De gelijkmaker zou nochtans het wedstrijdverloop billijk hebben weergegeven, maar zover kwam het niet.

Ref D’Hondt — zich baserend op het wedstrijdblad kondigde de stadionomroeper verkeerdelijk Lardot aan — liet zich niet onbetuigd. Vier gele kaarten na 45 minuten, zes in totaal. Te streng? Neen, gewoon consequent.

Helemaal sneu verliep het weekend niet voor Eupen. De beloften — tot zijn afscheid gedeeltelijk gecoacht door Luis Garcia — plaatsten zich ten koste van OHL voor de finale van hun Beker van België tegen Racing Genk.

BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.