VIDEO. Vanhaezebrouck baalt: Anderlecht blijft achter met één op negen na late penaltygoal Charleroi

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
1
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Zuur voor Anderlecht. Het leek op weg naar de zege tegen Charleroi, maar in het slot maakte Benavente de 1-1. Paars-wit lijkt het winnen verleerd.

Francis Amuzu speelt met fluogele schoenen. Dat steekt sommigen al snel de ogen uit als je niet presteert. Maar ‘Ciske’ doet het zo goed dat niemand klaagt. Tegen Charleroi maakte hij net na rust de 1-0, nadat hij eerder al op de paal geknald had. Pas 19 jaar, maar nu al belangrijk. Chapeau.

Photo News

We gaan niet zeggen dat de voorsprong voor Anderlecht gevleid was - ’t was niet slecht. Alleen had Charleroi veruit de beste kansen in de eerste helft. Dessoleil stond helemaal alleen in de zestien en mocht koppen, maar besloot domweg naast. Benavente schoot dan weer van héél héél héél dichtbij op Didillon.

Op ‘de 10’ stond Morioka verrassend in de basis bij Anderlecht. De Japanner kon evenwel nooit de plannen om een nieuwe spelmaker te halen naar de koelkast verwijzen: hij ontgoochelde. Het gold ook voor Saelemaekers: normaal gezien altijd bij de beteren, nu veelal onzuiver. Kan gebeuren.

Op het moment dat je dacht dat de zege binnen was, floot scheidsrechter Lardot een penalty voor Charleroi. Benavente, tot dan onzichtbaar en op de verlanglijst van Hein Vanhaezebrouck, miste niet: 1-1. Een domper voor Anderlecht, dat zo naliet een goeie zaak te doen bovenin en wéér niet kon winnen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vankrunkelsven

  Els Pauwels, ik denk dat je gelijk hebt, supporters die onder elkaar zitten te ruziën en bestuur en spelers die zitten onder elkaar te arrangeren want laat het duidelijk zijn de ene ploeg kan niet zonder de andere eo. Vandaag win ik en morgen mag jij winnen.

 • Gaston FOUBERT

  1-2 WB, 1-3 ZW .. wat zou het geweest zijn tegen ditzelfde Charleroi beste rik? Ik denk dat jullie ook baalden, niet joris, want niks gehoord na vrijdag.

 • Gaston FOUBERT

  't Was vrijdag veel minder rikske, 1-3 tegen datzelfde Ch'roi. Mooi resultaat met vier 19- jarigen en eentje van amper 17 sinds juli. En die penalty is ook heel goedkoop gegeven; nogal wat anders dan die barrage van Poulain.

 • Els Pauwels

  Ik ben niet echt fan van een bepaalde ploeg. Maar ik geloof niets meer van die voetbal. Volgens mij is heel het seizoen van begin tot eind gefixt

 • Leo Foubert

  danny is het dan de bedoeling dat RSCA boven ons komt te staan? Club zou zich beter zelf herpakken want wat zij de laatste maanden hebben laten zien is ook niet veel soeps.