VIDEO. Vanhaezebrouck baalt: Anderlecht blijft achter met één op negen na late penaltygoal Charleroi

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
1
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Zuur voor Anderlecht. Het leek op weg naar de zege tegen Charleroi, maar in het slot maakte Benavente de 1-1. Paars-wit lijkt het winnen verleerd.

Francis Amuzu speelt met fluogele schoenen. Dat steekt sommigen al snel de ogen uit als je niet presteert. Maar ‘Ciske’ doet het zo goed dat niemand klaagt. Tegen Charleroi maakte hij net na rust de 1-0, nadat hij eerder al op de paal geknald had. Pas 19 jaar, maar nu al belangrijk. Chapeau.

Photo News

We gaan niet zeggen dat de voorsprong voor Anderlecht gevleid was - ’t was niet slecht. Alleen had Charleroi veruit de beste kansen in de eerste helft. Dessoleil stond helemaal alleen in de zestien en mocht koppen, maar besloot domweg naast. Benavente schoot dan weer van héél héél héél dichtbij op Didillon.

Op ‘de 10’ stond Morioka verrassend in de basis bij Anderlecht. De Japanner kon evenwel nooit de plannen om een nieuwe spelmaker te halen naar de koelkast verwijzen: hij ontgoochelde. Het gold ook voor Saelemaekers: normaal gezien altijd bij de beteren, nu veelal onzuiver. Kan gebeuren.

Op het moment dat je dacht dat de zege binnen was, floot scheidsrechter Lardot een penalty voor Charleroi. Benavente, tot dan onzichtbaar en op de verlanglijst van Hein Vanhaezebrouck, miste niet: 1-1. Een domper voor Anderlecht, dat zo naliet een goeie zaak te doen bovenin en wéér niet kon winnen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bevers

  Trainer ontslaan te duur ?

 • Joris Bemoeyaert

  Hvh baalt? Ja wanneer baalt die niet?

 • danny buyse

  Begin mij af te vragen hoeveel matchen Club nog moet verliezen vooraleer Anderlecht boven Club komt te staan in de ranking.

 • Jos Van nuffelen

  Rik, wij moeten ook niet fier zijn na vorige vrijdag. Dik beschaamd en kwaad was ik ook na de zoveelste wanprestatie.

 • Paul Van den Bruel

  Spijtig voor een laat gelijkspel. Toch proficiat aan Anderlecht met zes Belgische spelers aan de aftrap. Dat kan men van weinig andere ploegen zeggen.