VIDEO. Samatta verlost sterk RC Genk in topper, Limburgers voorlopig twaalf punten los

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
2
0
Standard STA
STA
Standard
RC Genk heeft de topper van de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League in zijn voordeel beslecht. De Limburgers waren tegen Standard de betere ploeg, maar moesten tot halfweg de tweede helft wachten eer Samatta de verlossing bracht. Twaalf punten voorsprong meteen voor Genk op Club en Antwerp, Standard blijft hangen op de vierde plaats.

RC Genk verdiende halfweg een voorsprong in de Luminus Arena, maar moest gaan rusten met 0-0. Ochoa hield Trossard al vroeg van de openingstreffer. De Mexicaan toonde zich ook nadien een betrouwbaar sluitstuk. Vooral Malinovskyi stond regelmatig aan het kanon, het was altijd net niet voor de Oekraïener. Pech was er voor Trossard, die de bovenkant van de lat trof. En Standard? Weinig te melden van Rouches-zijde, op slag van rust mikte Lestienne de beste kans voorlangs.

Na de pauze ging RC Genk meteen door op zijn elan. Maehle schilderde de 1-0 op het hoofd van Aidoo, de borstkas van Bokadi behoedde Standard voor een achterstand. Het begin van een nieuwe belegering op het Luikse doel? Toch niet. Lange tijd gebeurde er weinig voor de neus van Ochoa. Tot het in minuut 67 ineens raak was. Maehle bediende Trossard op maat, Ochoa kon nog redding brengen, maar stond machteloos tegenover de rebound van Samatta.

Standard had niet meteen een antwoord klaar en mocht blij zijn dat een vrije trap van Pozuelo op de paal strandde. De Rouches zochten vergeefs naar openingen en werden in het slot een tweede keer koud gepakt. Wéér lag Maehle aan de basis, Samatta rondde de pijlsnelle counter koelbloedig af. Genk op kampioenenkoers, maar toch niet helemaal zorgenvrij. Trossard bleef met zijn linker in het gras steken en haalde het einde van de wedstrijd niet. Over de ernst van de blessure is er voorlopig geen uitsluitsel. Standard verloor voor het eerst sinds 2 december. Toen ging het ook onderuit in een topper: 3-0 op Club.

BELGA
Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  En het had nog meer doelpunten kunnen zijn en de ref was nog niet wakker toe hij geel gaf in plaats van rood bij doorbracht laatste speler. Als het moest grepen die van Standaard vuil in en het is niet voor niets dat die van Anderlecht Barakis zeggen tegen die van Standaard. Als het op voetballen aankomt hoef Racing niemand te vrezen en hopelijk houden de refs er rekening mee en geen vuil fouten toe te laten, want dat zal waarschijnlijk het probleem worden.

 • Steven Wuyts

  Tja, die Vanheusden is een goede voetballer, maar dan moet hij zich wel aan zijn hoofdtaak houden : verdedigen. Waar zat die bij de goals van Genk? Die kerel is mijns inziens toch wel een beetje overroepen en gehypet. Als dat de nieuwe sterkhouder van de Rode Duivels moet worden ... 't Zal rap gedaan zijn met die eerste plaats op de FIFA-ranking!

 • Laurens Hostens

  Op wie werden gisteren (opnieuw) de meeste overtredingen gemaakt? Inderdaad, op Carcela. Genk heeft wel verdiend gewonnen, met een sterke Maehle en een efficiënte Samatta. Standard heeft weinig tot niets getoond, maar wordt toch de grootste uitdager van Genk voor de titel.

 • Laurens Hostens

  Toch speelt Standard kampioen...

 • Ronald Polutnik

  Als standard , zoals altijd veel fouten maakt op de spelers van Genk dan pakken ze punten . Want Standard heeft als ik mij niet vergis samen met Antwerp de meeste fouten gemaakt , met ook de meeste gele en rode kaarten . Echt een vuile ploegen , steken er boven uit..

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00