VIDEO. Preud’homme krijgt bier over zich heen, match op Bosuil tien minuten gestaakt: “Echt een probleem in België”

Photo News
Voor een tweede keer in deze play-offs trok Standard tijdens een match op vrijdagavond vroegtijdig naar de kleedkamers. Na het gestaakte duel op Sclessin tegen Anderlecht, was er ook op de Bosuil plots een onvoorziene pauze. “Dit is echt een probleem hier in België.” 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In minuut 72 riep scheidsrechter Nathan Verboomen iedereen naar binnen nadat enkele Antwerp-fans bekertjes bier naar de dug-out van Standard en vooral Michel Preud’homme wierpen. De vraag van de stadionomroeper om de kalmte te bewaren - de Great Old stond immers op voorsprong - viel in dovemansoren, waarna de referee niet anders kon dan een onderbreking van tien minuten in te lassen. 

Antwerp-coach Laslo Bölöni had niet in de smiezen waarom de wedstrijd prompt werd onderbroken. Pas na de match werd hem het een en ander duidelijk. “Waarom we plots naar binnen moesten? Ik heb geen flauw idee. Bekertjes bier richting de staf van Standard? Dan kunnen we de competitie beter stopzetten. Dit is echt een probleem hier in België. (sarcastisch) Vooral sinds Ricardo Sa Pinto (ex-trainer Standard) zwaar geblesseerd raakte nadat hij een bekertje bier op de voet kreeg.” 

Michel Preud’homme wilde op zijn beurt niet te veel kwijt. “Dit was een wedstrijd zoals ik ze verwacht had. Ik zeg best niet te veel, anders word ik aangevallen. Coachen in deze omstandigheden? Dat is niet makkelijk maar niets nieuw hé. We weten dat dit gebeurt in België. Ik en mijn staf hebben toch onze job proberen doen.” 

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frank janssens

  het ging inderdaad zoals Stef zegt maar over enkele "lege" bekertjes, en Preudhomme en Deflandre waren de mensen aan het uitdagen. Maar dat heeft de ref dan weer niet gezien zoals wel meer fases van de walen in de wedstrijd.

 • Ronald Dierckx

  Voor wie het nog niet doorheeft, die plastic bekertjes bier koop je gewoon ter plaatse. En Michelleke moet eens stoppen met zich als een halve wilde te gedragen dan zal er ook geen bier gegooid worden

 • Patrick Weyers

  Zolang het bij een gewone goedkope boete blijft zal er niks veranderen. Match veel sneller stilleggen en enkele vakken in het stadion verplicht sluiten zal pas echt resultaat hebben. Wat clubs en supporters van Antwerp en Standard zich mogen permiteren is wraakroepend.

 • mike vanderputte

  Augustin bier koop je aan de bar en dan breng je het in het stadion. Lijkt me niet zo moeilijk te verstaan.

 • Jonas Van de Heyning

  Ik zat in de buurt en er waren twee bijna lege plastic bekertjes op het veld geworpen die niemand hebben geraakt. Gewoon komedie van Michel P.