VIDEO. Op z’n Bielsa’s: Kompany coacht jeugdig en frivool Anderlecht naar ruime zege

Vincent Kompany in Oudenaarde.
Jarno Bertho. Vincent Kompany in Oudenaarde.
Leuke oefenpot van een jeugdig Anderlecht op Oudenaarde. Paars-wit blikte de thuisploeg, eind vorig seizoen uit de hoogste amateurklasse gedegradeerd, met 0-6 in. Thelin (2), Sam, Timassi, Trebel en El Hadj namen de goals voor hun rekening. Circa 2.500 toeschouwers trotseerden de hitte.

Blijde intrede van Vincent Kompany in Oudenaarde. De nieuwe speler-manager van Anderlecht trok zijn voetbalschoenen nog niet aan. Vanuit de dug-out - meermaals zittend op een frigobox - coachte hij paars-wit in de eerste helft naar een eenvoudige 0-3. Op voorzet van Lutonda kon Thelin na negen minuten inkoppen. Twaalf minuten later verdubbelde testspeler Sidney Sam. De Duitser zwenkte vanop rechts naar binnen en plaatste de bal met links mooi in de verste bovenhoek. Acht minuten voor de pauze legde Thelin na voorbereidend werk van Kayembe en Trebel de 0-3-ruststand vast.

Photo News

Frivool

Tijdens de rust voerde coach Kompany slechts drie vervangingen door. Op doorsteek van Trebel dreef invaller Timassi de voorsprong snel op. Met een fraaie treffer. Die van Adrien Trebel twee minuten later was nog mooier. Timassi legde breed op de paars-witte draaischijf die de bal precies in de winkelhaak plantte. Het jeugdige Anderlecht bleef frivool voetballen. Anouar Ait El Hadj strafte nog een misverstand in de Oudenaardse defensie af.

Opstelling RSCA

Anderlecht: Boeckx (75’ Vercauteren), Delcroix (62’ Guldix), Dante (62’ Masscho), Lissens, El Kababri, Kayembe (62’ El Hadj), Sam (46’ Timassi), Gerkens (46’ Leoni), Trebel (62’ Nkaka), Lutonda (75’ Dailly), Thelin (46’ Kalulika).

Doelpunten: 9’ Thelin (0-1), 21’ Sam (0-2), 37’ Thelin (0-3), 52’ Timassi (0-4), 54’ Trebel (0-5), 80’ El Hadj (0-6).

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

Ook de Argentijnse coach Marcelo Bielsa volgt matchen van zijn teams geregeld vanop een frigobox, al loopt dat soms niet helemaal volgens plan:
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Hopelijk slaagt Kompany erin om het aanwezige jeugdige talent van Anderlecht te laten renderen. Met een scorende spits ( Mbokani, Samata) hadden we zelfs vorig seizoen reeds meegedaan voor de titel.

 • Robert De Meulder

  In de bokssport word op dezelfde manier gewerkt.Een gevecht tegen een zeer middelmatige bokser winnen om dan rond te bazuinen hoe sterk je bent.

 • Willem van Gullik

  Stijn Bracke, als Vlamingen zouden we allemaal moeten supporteren voor een Vlaamse ploeg. Niet voor een ploegje uit franstalig BSL, waar men Vlamingen uitspuwt. Hoe kruiperig kan je zijn om voor een franstalige Brusselse ploeg sympathie op te brengen....

 • Frederik Janssens

  Ik dacht dat Trebel weg moest omdat hij te veel kost? Mag hij nu toch blijven?

 • dirk rombaut

  Tja als je speelt tegen een amateurploeg bewijs je niets! tracht eens een buiten competitie wedstrijd tegen deftige tegenstanders zoals Genk, Gent of Brugge. Dan kan je een bewijs leveren, en een evaluatie. triestige reclame zou ik zeggen. Proficiat aan de tegenstander hij heeft het gedurfd. Niet aan Anderlecht dat was een lachertje!