VIDEO. Michael Verschueren: “Sta er persoonlijk achter dat alles in het voetbal proper wordt gemaakt”

‘t Zijn woelige dagen voor Michael Verschueren. De Anderlecht-manager zag gisteren speurders binnenvallen op het trainingscomplex van Anderlecht in Neerpede en in het Constant Vanden Stockstadion. En vandaag trok Verschueren alweer naar het Bondsgebouw in Brussel, waar Bondsprocureur Kris Wagner onder meer een thuismatch achter gesloten deuren vorderde na de gestaakte wedstrijd tegen Standard (12 maart). Bij VTM NIEUWS reageerde Verschueren op de gebeurtenissen van gisteren en vandaag.

“Ik denk dat wij volledige medewerking verlenen aan het dossier”, aldus Verschueren over de inval van gisteren, waarbij speurders zochten naar bewijs van verdachte geldstromen bij transfers tussen 2013 en 2015. “De diepgang ken ik er niet van, maar ik sta er persoonlijk wel achter dat alles proper wordt gemaakt in het voetbal. Ik denk dat onze voorzitter (Marc Coucke, red.) dat als voorzitter van de Pro League ook altijd heeft gepleit. Bij ons zou het nooit toelaatbaar zijn dat er transacties gevonden worden die niet legaal zijn. Ik zou dat nooit aanvaarden en ook voor het merk-Anderlecht is zoiets natuurlijk nooit goed.”

Michael Verschueren.
VTM Nieuws Michael Verschueren.

“Wij kunnen ons schikken in de boete en de forfaitscore, maar waar wij niet akkoord mee kunnen gaan is de wedstrijd zonder supporters”, reageerde Verschueren voorts bij onze man ter plekke. “Het is bewezen dat het niet om onze eigen fans gaat én de andere supporters moeten niet gestraft worden. Preventie in onze club is massaal aanwezig, ik ga ook meer tijd steken in overleg met de verschillende supportersgroepen.”

“De finaliteit is dat dit niet meer mag gebeuren. Dan geloof ik meer in sensibiliseringscampagnes en overleg dan het straffen van fans op basis van één wedstrijd. Hoe bewijzen dat het niet onze fans waren? Voor en na de wedstrijd zijn er op sociale media duidelijk tekenen geweest dat er groepen van andere clubs aanwezig waren. Meer kunnen wij ook niet bewijzen. Die mensen zijn onbekend.” 

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  1 wedstrijd achter gesloten deuren? Rest PO I achter slot. Uw supporters nie? Komaan zever nie.

 • willem merken

  Begin dan in uw eigen clubke. Er waren mensen bij van andere clubs in het vak van anderlecht en zij zijn het geweest. we weten niet wie ze waren maar het waren er van andere clubs.

 • Bruno Suykens

  Hoe bestaat het dat de media enerzijds deze maffiose bedoening een uithangbord blijven geven en anderzijds dagelijks pogingen doen om op andere vlakken onschuldige burgers met alle zonden Israëls aan te praten? (Klimaat, milieu, ongezond eten en drinken) Ik kan daar echt niet bij. Ge kunt maar beter de boel belazeren dan bvb een pintje (1pintje) drinken want dan zijt ge een slecht en verslaafd mens.

 • Peeters Freddy

  Waar veel geld is daar zal altijd bedrog zijn. Zelfs de KBVB heeft een zwak voor vals spelen om geld te verdienen en om hun hachje te redden gaan ze KVM en W-Beveren doen boeten.

 • Philippe Vanbelle

  Geloofwaardig , hoeveelste leugen verteld die al ?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00