VIDEO. Gevleid gelijkspel voor STVV tegen Eupen, dat afscheid neemt van Luis Garcia

KAS Eupen
EUP
KAS Eupen EUP
1
1
STVV STV
STV
STVV
STVV sleepte bij Eupen niet zonder moeite en geluk een gelijkspel uit de brand. De kanaries schieten daar weinig mee op.

Belangrijkste feit vooraf. De Eupense kapitein Luis Garcia speelde zijn laatste match voor de Panda’s en werd voor aanvang door familie, bestuur en supporters van Eupen en ook de spelers van STVV in de bloemen gezet. Garcia begon trouwens gewoon in de basis. Eupen-STVV was ook het treffen tussen de nummer laatste en nummer één van groep A in play-off 2. Evenwichtig eerste half uur trouwens, daar aan de Kehrweg, met weliswaar het meeste dreiging van STVV, vooral via ex-Panda Sylla. Maar diens vizier stond voorlopig niet goed gericht ofwel aarzelde ie te lang. Eupen kon daar enkel een te zwakke knal van Toyokawa en een afgeweken schuiver van Marreh tegenoverstellen. Alles samen weinig te beleven dus. Daarvoor was het tempo ook veel te laag. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

Photo News

De tweede doorgang begon veelbelovend,. Asamoah vond met een verre pas Sekine. Die legde de bal panklaar voor Kamada, die makkelijk binnenlegde. 0-1 na 48 minuten. Lang konden de kanaries niet genieten. Want dom balverlies van De Sart gaf ex-kanarie Castro-Montes de gelegenheid om Pirard zomaar te fusilleren. Het was het sein voor een heus offensief van de Panda’s. Ocansey liet de kans op 2-1 liggen nadat hij te zwak besloot op diezelfde Pirard. Marreh kopte een gemeten vrijschop van Garcia onderkant lat. Eupen bleef komen. N’Dri botste op een uistekende Pirard. En na hands van ( en rood voor) Texeira in de zestien schoot ‘feestvarken’ Garcia de strafschop onderkant lat. Zo mocht STVV -intussen dus met tien- zeer gelukkig zijn dat het een kwartier voor tijd nog 1-1 stond. De kanaries moesten nu echt achteruit. En vijf minuten voor tijd perste Eupen er een echt slotoffensief uit. Toch was de grootste kans er nog voor STVV op de counter. Maar Acolatse liet alleen voor Van Crombrugge de uitstekende kans liggen. Opmerkelijk nog de applausvervanging en staande ovatie voor Garcia in de slotminuut en een bal van Gnaka tegen de paal. Uiteindelijk bleef de 1-1 op het bord.

BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.