VIDEO. Genk maakt ook indruk op Sclessin en slaat Standard uit titelrace, druk ligt bij Club

Standard
STA
Standard STA
1
3
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Meer dan ooit op titelkoers. Een alweer sterk Racing Genk zette vanavond de puntjes op de i tegen Standard en won voor het eerst sinds 2012 op Sclessin: 1-3. Vooral het eerste en derde doelpunt waren van héérlijke makelij. Het verschil met de Rouches bedraagt nu acht punten. Club, dat maandag naar de Bosuil trekt, volgt op zeven tellen.

Een Genks jeugdproduct ontpopte zich tot de beste man op Sclessin. Wát een wedstrijd legde Bryan Heynen op de mat. Volop intercepterend en zuiver in de passing. Kortom: alomtegenwoordig. Uitgerekend de Genk-middenvelder zette op slag van rust de 0-1 op het bord. Na een aanval uit het boekje bracht Trossard laag voor doel, waar Heynen -als een volleerde spits- het leer in de verste hoek deponeerde. Een sfeervol Sclessin zag hoe Standard voordien maar moeizaam aan kansen kwam. Al moest Vukovic wel aan de bak op een vrije trap van Mpoku, een plaatsbal van Carcela en een puntertje van Marin. Genk dreigde vooral in de openingsfase, maar Ito én Samatta faalden in de afwerking. Veel duels, weinig écht uitgespeelde doelkansen.

BELGA

Genk toonde dat het naast een pak voetballend vermogen ook over maturiteit beschikt. En natuurlijk over een goaltjesdief. Gouden Stier Samatta prikte na rust de 0-2 door de benen van Ochoa binnen. Toch weer de Tanzaniaan. De Rouches van slag, de competitieleider blakend van het vertrouwen - met het derde doelpunt als illustratie. Na een nieuwe aanval uit het boekje haalde Heynen de achterlijn, waarna de matchwinnaar nummer drie voorschotelde aan Trossard. De bezoekende vakken in extase. Standard milderde nog via Marin, maar verder kwam het niet. Genk sluit de heenronde van play-off 1 af met 12 op 15. Standard lijkt de titelambities te mogen opbergen. 

BELGA
Bryan Heynen, één van de uitblinkers, balt de vuisten na de 0-1.
BELGA Bryan Heynen, één van de uitblinkers, balt de vuisten na de 0-1.
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Berge aangeschoten bal, Mechele zelf aangeschoten bal en door arm gecontroleerde van richting verandert

 • Fabien Vansuyt

  Nieuwe tactiek van verdedigen, sla iemand niet te hard in zijn gezicht. Heb geen probleem toe te geven dat Genk de betere ploeg was, maar na 40 jaar voetbal kijken weet ik ondertussen dat niet altijd de beste ploeg wint. Verdiend gewonnen maar het kon anders gelopen zijn.

 • Stavros Kanakaris

  Genk kampioen. Wie anders?

 • Gerd Bonte

  Play-off is een geldspel. Genk was en zal terecht kampioen zijn, gelukkig maar. Zonder play-offs zou er in vele clubs ook minder miserie zijn. Ik ben voorstander van het oude systeem zonder play-offs.

 • Georges Vande Velde

  Berge beroert de bal met de hand, geen penalty, juiste beslissing van de ref ??????? Wat was die van Mechele dan ???? In plaats van 1-1 en een ommekeer in de wedstrijd wordt het 0-2 en nu kan Genk counteren want Standard moet risico's nemen ! Stop nu maar met de invloed van Verhaeghe bij de bond !