VIDEO. Duizendtal KV Mechelen-fans wandelen in stoet naar stadion

rv
Alsof ze net kampioen gespeeld waren, trokken deze namiddag een duizendtal supporters van KV Mechelen naar het stadion. Niet om te vieren, maar om hun club een hart onder de riem te stelen in hun eerste wedstrijd nadat het opdook in een gerechtelijke dossier ‘Operatie Propere Handen’.

De voetbalploeg ligt al enkele weken onder vuur nadat enkele bestuursleden genoemd werden in het grote voetbalschandaal rond spelersmakelaar Mogi Bayat en twee omgekochte voetbalwedstrijden vorig seizoen. Voor het eerst sindsdien, speelt de club opnieuw een wedstrijd. Uitgerekend een kraker tegen provinciegenoot Beerschot-Wilrijk. 

De wedstrijd gaat door in een uitverkocht stadion, maar om hun club een extra hart onder de riem te steken, lanceerde Sfeergroep Vijfentwintig Zeven eerder deze week op hun Facebookpagina een omroep om af te spreken op de Grote Markt en nadien in stoet te vertrekken naar het stadion. Heel wat KV-fans gingen daarop in. De stoet ging gepaard met luide gezangen, Bengaals vuur en veel sfeer. Alles verliep rustig. De politie hield een oogje in het zeil. 

rv
rv7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Van Croonenborch

  KV Mechelen was beter daar niet van al ben ik Beerschotsupporter Maar doen of er niets aan de hand is kan dan wel wel heel erg makkelijk overkomen Als ik zeg als het bewezen wordt ja dan degradatie is onvermijdelijk hoe erg ook voor jeugd en supporters We gaan toch niet met twee maten en tweegewichten werken dan ??

 • Jens Pauwels

  @Claude Deslypere : Gelukkig weet jij dan meer als het gerecht. Als de 2 bestuursleden er voor verandwoordelijk zijn moete dan degelijk al de andere 1000de niet alleen supporters maar ook jeugd, spelers, staf en ga zo maar verder voor opdraaien.. Er moet iets gebeuren en er moeten straffen volgen maar wat jij zegt is wel heel kort door de bocht.

 • DIRK SPRANGERS

  Beste Claude,net zoals om er enkele te noemen Standard - Anderlecht en andere Lierses in het verleden ??

 • Claude Deslypere

  Spijtig voor deze supporters, maar als er enige gerechtigheid bestaat moet deze club geschrapt worden...

 • Willy Verstraeten

  KV is een warme familiale club met de beste en trouwste supporters van het ganse land en de laatste Belgische Europabeker winnaar. Een club met zo'n trouwe aanhang en voetbalverleden kan en mag niet verdwijnen. K.V. FOREVER. You'll never walk alone !