VIDEO. Dominant Westerlo laat na om KV Oostende kopje onder te duwen

Westerlo
WES
Westerlo WES
0
0
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
KV Oostende bleef op het veld van Westerlo steken op het scoreloos gelijkspel. De kustploeg kwam met een punt nog goed weg, want de Kemphanen versierden kans op kans, maar slaagden er niet in om er daar eentje van te benutten. Dat Westerlo ook halfweg play-off 2 nog steeds wacht op een eerste thuiszege, hebben de troepen van Bob Peeters dan ook volledig aan zichzelf te wijten.

Bij KV Oostende moesten ze blijkbaar nog even bekomen van de stevige busreis naar het Kuipje. De kustploeg zag Westerlo het felst uit de startblokken schieten. Dat leverde meteen ook een resem kansjes op voor de thuisploeg, maar het vizier van Naessens en Abrahams stond aanvankelijk nog niet goed afgericht. Dat kon aan de overzijde ook gezegd worden van De Sutter. De spits van Oostende stond na een weekje afwezigheid opnieuw aan de aftrap, maar knikte een nochtans prima voorzet van Coopman naast de kooi van Van Langendonck.

Samen met het een poging uit de tweede lijn van D’Haese – ook het jeugdproduct kreeg een basisplaats van Hugo Broos – was dat zowat het enige Oostendse wapenfeit uit de eerste helft. Voor de rest was het Westerlo dat de wet dicteerde. De Kemphanen bestookten voortdurend het doel van Dutoit, maar bleken vaak te slordig over te overhaast in de afwerking en vergaten zo zichzelf te belonen. Abrahams was voor de pauze nog het dichtst bij de verdiende openingsgoal, maar Dutoit zorgde voor een 0-0 ruststand.

Photo News
Photo News

De bezoekende goalie bleef halfweg geblesseerd in de kleedkamer, zodat Ondoa de tweede helft tussen de palen postvatte. De invallersdoelman van Oostende moest al meteen aan de bak op een schot van Abrahams, maar zag daarna zijn ploeg na een slappe eerste periode wel meer aanvalsdrang tonen. Milovic en Sakala meldden zich aan het kanon, maar geen van beide kon Van Langendonck verschalken. En zo had het Kuipje ook na een uur nog geen goals gezien.

Van Eenoo leek daar kort nadien dan toch verandering in te brengen, maar ditmaal stak een glijdende Vandendriessche daar nog een stokje voor. Hugo Broos wierp met Boonen en Capon al vroeg zijn laatste frisse krachten in de strijd, maar veel baatte dat niet. Integendeel, het was opnieuw Westerlo dat het commando overnam. Maar net als voor de rust slaagde de thuisploeg er niet in om het meesterschap te verzilveren. Zelfs Brüls –die nochtans bekendstaat voor zijn gave techniek – en Gboho kregen het leer niet tussen de palen. De brilscore bleef bijgevolg negentig minuten op het bord en dat zal vooral Westerlo zich serieus beklagen.

Photo News
Photo News
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.