VIDEO. Deschacht scoort tegen ‘zijn’ Anderlecht en excuseert zich meteen tegenover de paars-witte achterban

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Olivier Deschacht eiste vanmiddag de hoofdrol op in het Constant Vanden Stockstadion. De 37-jarige verdediger werd voor de aftrap in de bloemetjes gezet, in minuut 3 gingen alle handen op elkaar in het stadion en in minuut 53 kopte Deschacht raak. Alsof het zo moést zijn. Voor Deschacht was het zijn eerste goal sinds mei 2015. Het Anderlecht-icoon kreeg na zijn goal zelfs een open doekje van de Anderlecht-fans, maar de verdediger wilde zich toch vooral excuseren.

“Ik denk dat het de eerste keer is in de geschiedenis van Anderlecht dat er zoveel applaus was voor de doelpuntenmaker van de tegenploeg”, reageerde Deschacht achteraf bij Sporza. “Dat moment was ongelooflijk. Ik scoor al zo weinig en ik weet nooit wat ik moet doen na een doelpunt. Nu heb ik waarschijnlijk belachelijke dingen gedaan bij het vieren van mijn goal, want dat deed ik ook bij mijn vorige doelpunten.”

rv/belga15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk govaerts

  snap hem wel , hij heeft een rsca hart en door zijn doelpunt verliest zijn rsca weer punten . Dat hij zich daarvoor excuseert tov de echte rsca supporter kan ik dan wel begrijpen . En met die echte bedoel ik degene die door weer en wind de trainingen en of matchen bij wonen . Zelfs als dat op niet logische uren en of ondemocratische ticket prijzen gebeurt .

 • Hein Beyens

  Goed gegokt..

 • Patrick Van Mieghem

  Alle en heel veel respect voor Ollivier maar stop eens met dat gezever en dat gejank!Ze hebben u buitengezet bij het groot vuil en gisteren hebt ge op één match meer applaus gehad van die "suporters" dan in u ganse carriére daar bij RSCA!Wees ne keer ne vent!

 • Rik Coppens

  Man man dat overdreven gespeelde emotionele gedrag, precies Lukaku.

 • eric debanne

  Olivier Deschacht ... Grote club carrière bij paars-wit ! Hij moet zich niet excuseren voor zijn doelpunt ...! Dit is gewoon fijne karma !