VIDEO. Degryse en Mulder streng voor uitgesloten Odjidja: “Te gemotiveerd? Zwaar amateuristisch, ja" - Coach Thorup: “Hij stelde zich boven de groep”

BELGA
Een kantelpunt? Na de rode kaart van Vadis Odjidja voetbalde AA Gent alleszins niéts meer bij mekaar op Jan Breydel. “Hij hield zich bezig met de foute dingen”, aldus Marc Degryse in de studio van Telenet Play Sports.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een fluitconcert weerklonk telkenmale Vadis Odjidja de bal toucheerde. Lang duurde dat niet. Minuut 25 brak aan toen de ex-club-speler zich liet betrappen op een smerige, domme overtreding. Studs vol op het bovenbeen van Wesley - en of de Braziliaan het gevoeld had. Ref Lambrechts kon, na tussenkomst van de VAR, niet anders dan een rood karton trekken. Maar wat bezielde Vadis? “Hij werd uitgefloten, waardoor hij mogelijk té gemotiveerd was”, aldus Degryse. “Te gemotiveerd? Dat is misschien iets te zwak uitgedrukt. Dit is toch zwaar amateuristisch je team benadelen”, wond Jan Mulder er geen doekjes om.

Odjidja plant zijn studs vol op het bovenbeen van Wesley.
Play Sports Odjidja plant zijn studs vol op het bovenbeen van Wesley.

Hoe dan ook liet de middenvelder zijn team in de steek. Niet alleen in Brugge, ook de komende speeldag(en). Odjidja riskeert namelijk vier speeldagen schorsing en een boete van 4.000 euro, zo maakte het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vandaag bekend. “Dit is gewoon bewust naar de tegenstander trappen”, vertelt Degryse nog. “Zo iets zou bestraft moeten worden met drie speeldagen. Dat zou echt wel een probleem zijn voor AA Gent - Vadis is in principe hun beste speler. De derde plaats wordt sowieso al moeilijk, zeker zonder hem.”

Play Sports

Ook Jess Thorup kon niet lachen met de domme fout van zijn sterkhouder. “Ik ben boos, ja”, zegt de coach van AA Gent. “Ik heb de ref na de match gevraagd naar zijn beslissing, hij zei dat hij niet anders kon dan rood geven. Dan heb je iets gedaan dat je boven de ploeg stelt. Dat kan ik niet accepteren. We moesten met tien man verder en riskeren ook nog eens om hem een aantal speeldagen te missen. Dat is onaanvaardbaar.”

“We begonnen ook gewoon niet goed aan de match. Zowel individueel als collectief haalden we niet ons niveau. De tweede bal was nooit voor ons. Dan kom je in Brugge onder druk te staan. Dat wisten we.”

BELGA
Photo News
Photo News26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natacha Verpoort

  Vadis had zelfs al geel moeten krijgen tijdens het geval van de vrije trap waarbij hij kneep naar Wesley en zo een reactie probeerde uit te lokken! Gelukkig is Wesley slimmer geworden!

 • Marc Ledure

  Al dat Vadis wilde , Was Wesley uitschakelen.

 • danny buyse

  Club zal weer goed gaan draaien nu al zijn flankspelers zowel links als rechts terug uit blessure en in topvorm zijn.

 • peter bas

  Vadis had terecht rood gekregen en met of zonder hem 1 feit. Brugge was veel sterker en verdiend gewonnen. Een aa gent van.

 • Yves François

  Laat hem aan de kant voor de rest van het seizoen, geen Play-Off 1 en geen beker finale, zo'n gasten horen niet op een voetbalterrein !