VIDEO. Charleroi zeker van finale play-off 2 na zege in ’t Kuipje, in eindstrijd wacht KV Kortrijk

BELGA
Westerlo
WES
Westerlo WES
0
2
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
Westerlo is er niet in geslaagd om de afscheidnemende Herman Wijnants uit te zwaaien met een zege. Integendeel, de Kemphanen verloren voor het eerst sinds 8 december nog eens een thuiswedstrijd. Met een 0-2 overwinning kroonde Charleroi zich in het Kuipje tot groepswinnaar in poule A van play-off 2.

De laatste thuiswedstrijd van Westerlo stond volledig in het teken van het afscheid van clubmanager Herman Wijnants (73). Na 40 jaar als preses van de Kemphanen geeft hij na dit seizoen de fakkel door aan de nieuwe Turkse eigenaar Oktay Ercan. Wijnants werd voor de aftrap uitgebreid gehuldigd en kreeg een staande ovatie van het thuispubliek. Een zege tegen Charleroi moest daarna het ultieme afscheidscadeau worden. De thuisploeg was voor de rust veruit de betere ploeg, maar stuitte tot vier keer toe op Riou. 

Missers die Westerlo duur kwamen te staan. Toen Van Langendonck kort voor de rust de bal ontzette in de voeten van Morioka, nam de Japanner de thuisdoelman met een knappe lob te grazen (0-1). Na de rust probeerde Westerlo de bakens nog te verzetten, maar opnieuw viel het doelpunt aan de overzijde. De ingevallen Perbet stelde in het slot de zege en groepswinst veilig voor de Zebra’s.

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.