VIDEO. Beerschot-Wilrijk en negenkoppig KV Mechelen komen niet tot scoren in 1B-topper

Photo News
De 1B-topper tussen Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen heeft geen winnaar opgeleverd. Vooral de bezoekers waren daar blij mee, want zij moesten het in de slotfase met twee man minder doen. Met nog vijf speeldagen te gaan, blijven beide clubs samen aan de leiding in de tweedeperiodestand.

Toen ondergetekende zestien was - ‘t is ondertussen een eeuwigheid geleden - keek hij wekenlang uit naar de plaatselijke chirofuif. Dat moest en zou hét feestje van het jaar worden. De realiteit draaide echter anders uit: de muziek was slecht, de drank lauw en het mooiste meisje van het dorp bleek niet aanwezig. Een zelfde gevoel hadden we ook na de eerste helft van Beerschot-KV Mechelen. De zo fel opgeklopte topper tussen de twee co-leiders in de tweede periode van 1B bracht aanvankelijk niet wat er van werd verwacht/gehoopt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na 45 minuten voetbal hadden we geen enkel ‘wauw-moment’ genoteerd. Het openingskwartier speelde zich grotendeels af op de helft van Beerschot-Wilrijk, maar KV Mechelen kon dat veldoverwicht niet omzetten in reëel doelgevaar. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Beerschot wat beter in de wedstrijd. Marius Noubissi mocht voor de pauze drie keer aanleggen, maar telkens liep er iets verkeerd. Ofwel was de hoek te schuin, ofwel het schot te zwak, ofwel allebei. Een mistrap van Mechels doelman Verrips zorgde op slag van rust nog voor enige opwinding, maar Arjan Swinkels kon de bal ontzetten vooraleer het echt gevaarlijk werd.

In het begin van de tweede helft werd de lijn van de eerste verder gezet: veel gebikkel op een hobbelig veld en twee teams die vooral speculeerden op een fout van de tegenstander. Spannend was het zeker, hoogstaand is dan weer iets anders. Bij de thuisploeg kneep men iets voor het uur de billen stevig dicht, toen De Jonghe een strakke voorzet van Schoofs ei zo na in eigen doel verwerkte. Het antwoord van Beerschot was een mooi uitgespeelde aanval via Vanzeir en Noubissi, maar Tissoudali vergat het af te maken.

Net op een moment dat iedereen vrede begon te nemen met een gelijkspel, gebeurde er dan toch iets dat het Kiel in vuur en vlam zette. Een kwartier voor tijd liep bezoeker Rob Schoofs tegen zijn tweede gele kaart aan en in het daaropvolgende tumult werd ook German Mera uitgesloten. Beerschot probeerde logischerwijze door te duwen, terwijl Malinwa enkel aan overleven dacht. KV slaagde ook in dat opzet. Buiten wat schoten uit de tweede lijn kreeg Beerschot niet veel meer voor mekaar. In Mechelen zal men dit gelijkspel koesteren, bij Beerschot overheerste achteraf ontgoocheling.

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiane Van Croonenborch

  KV Mechelen kwam voor een punt dat zag je zo ; Buiten hun eerste 20 minuten die heel dominant waren een Beerschotsupporter Nadien was alles goed om het spel te vertragen of aanvallen af te breken tot zelfs ergerlijk tijdwinnen natuurlijk niet prettig met 2 man minder maar verdiende kaarten denk ik toch ? Nu afwachten wat de uitspraak van de KBVB gaat worden normaal moet vermoeden, meetellen want Beerschot is daar ooit eens door veroordeeld en dan zien we wel wat volgt

 • Sanne Vermeulen

  KVM heeft veel geluk gehad dat de refs die rode kaarten 'compenseerden' door dat ergerlijke tijdrekken niet te bestraffen

 • Ronald Polutnik

  Ik heb Vrancken als speler zien voetballen , en ook Vreeven hebik zien voetballen . Allee voetballen kon je dat niet noemen wat deze beide heren lieten zien , het was meer rugby en andere spelers proberen te kwetsen . Daarom zijn ze ook als spelers nooit echt doorgebroken , en nu willen ze hun vuil spel overbrengen op die jonge spelers .

 • Marc Jansens

  Het is pas degoutant als je niet kan winnen tegen 9 man wetende dat dan de kans groot is dat je finale speelt en mogelijk naar 1A kan,richt je tot het sportieve beste Alfons en hou je vooroordelen in Wilrijk.

 • alfons Detemmerman

  Degoutant om tegen sjoemelaars te moeten spelen