VIDEO. Antwerp blijft indruk maken: ook Standard voor de bijl, Great Old hijst zich naast Club Brugge op tweede plek

BELGA
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
2
1
Standard STA
STA
Standard
Antwerp blijft indruk maken in play-off 1. In eigen huis ging nu ook Standard voor de bijl: 2-1. De Great Old kruipt voor minstens één dag naast Club Brugge op plek twee.

Michel Preud’homme gooide het voor het tripje naar Antwerp over een andere boeg en liet Carcela en Mpoku - beiden niet in grootse doen - aan de kant. Aan de overzijde één logische wissel: Haroun nam na de schorsing z’n plek opnieuw in. 

De thuisploeg nam vanaf minuut één de match in handen. Balbezit, dreigen én combineren, toch was het Standard dat voor het eerste wapenfeit zorgde. Marin dwong Bolat met een overhoekse trap tot een parade. De Great Old antwoordde met een schot van Refaelov en nadien Lamkel Zé, maar ook Ochoa was bij de pinken.

Wrange smaak

Antwerp bleef de lakens uitdelen, en werd daar op het halfuur voor beloond. Kosanovic deed truitje-trek bij Baby, scheidsrechter Verboomen wees naar de stip. Een koud kunstje voor man-in-vorm Mbokani, die de penalty koelbloedig in het hoekje deponeerde. De roodhemden roken bloed, versierden nog enkele kleine kansjes, maar doken niet met de minieme bonus de kleedkamers in. Djenepo en Lestienne - vooral de eerste miste een reuzenkans - konden in eerste instantie niet vieren, maar een vrijstaande Vanheusden zorgde bij een verloren bal toch voor de 1-1. Antwerp was baas, maar ging met een wrange smaak rusten. 

Photo News

Emond mist penalty

Na de koffie tapten de Rouches uit een ander vaatje en kregen ze meteen een unieke kans op de voorsprong. Emond tikte na een vlotte combinatie naast, maar werd nog gechargeerd door Arslanagic. Referee Verboomen wees na tussenkomst van de videoref naar de stip. Emond wilde de klus zelf klaren, maar trapte de elfmeter op Bolat en schoot in de herneming onbegrijpelijk over. De strafschopmisser werd extra pijnlijk nadat Lamkel Zé bij de eerste geslaagde tekening na rust voor de 2-1 zorgde. Mbokani kreeg een duw en kon niet bij een voorzet, de Kameroener oogstte wel succes. 

BELGA

In Carcela, om de meubelen te redden. De bankzitter stond echter nog maar enkele minuten op het veld, of mocht opnieuw het terrein verlaten. Verboomen staakte immers de partij nadat Preud’homme enkele rondvliegende bekertjes om de oren kreeg. De match was inderdaad grimmiger geworden, dan maar tien minuten pauze. 

Na het oponthoud verwaterde de wedstrijd. Bolingi kopte de 3-1 net naast, Standard maakte op haar beurt geen aanspraak meer op één punt. In de slotminuten slikte Lamkel Zé nog rood na een duw bij Mpoku, maar de Antwerpse zege was een feit. 

BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy Van Hulst

    Mr Deprez, als je niks van voetbal kent, gelieve geen kommentaar te geven. Het is Standard, niet Standaard. Standard de Liège maar wel Standaard Wetteren. Volgens mij hebben we tegen Standard de Liège gevoetbald vrijdag.

  • Roger Deprez

    Het vertoonde spel tegen Standaard was pover, heel veel fouten en maar in praten op de ref die eindelijk eens korte metten maken de die komedie een zeer goede leiding.