VIDEO. Anderlecht en AA Gent hebben eerste puntje beet: saaiste match uit play-off 1 eindigt in scoreloze draw

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Het goeie nieuws voorop: Anderlecht en AA Gent hebben allebei hun eerste punt in deze play-offs beet. Die puntendeling kwam er middels een nul-nulletje, in de saaiste match van play-off 1.

In het Astridpark werd duidelijk waarom Anderlecht en AA Gent zonder punten onderaan play-off 1 bengelen. Het duel tussen de twee kneusjes van de nacompetitie lag zowel qua intensiteit als qua kwaliteit een eind onder de norm die deze play-offs zo boeiend maakt. Het was geen toeval dat dit de eerste wedstrijd zonder doelpunten werd in play-off 1.

De hand van Belhocine? De (voorlopige) opvolger van Fred Rutten haalde Alexis Saelemaekers en Antonio Milic boven water en schonk voorts vertrouwen aan jonge krachten als Bornauw en Amuzu. Lawrence mocht het net als op Standard op de linksachter proberen, Bolasie stond diep in de spits.

-
BELGA -

Jess Thorup liet Dejaegere en Bezus aan de kant voor Esiti en Chakvetadze. De coach van AA Gent verraste met zijn veldbezetting. Sørloth en Yaremchuk begonnen op de flanken en lieten zo centraal ruimte voor David en Chakvetadze, maar in balbezit kwamen de Noor en de Oekraïner vaak naar binnen, waardoor Gent in een soort 4-2-2-2 opereerde.

Werkloze keepers

Een tactiek die voor verwarring zorgde bij de tegenstander, maar verder nauwelijks tot gevaar leidde. Gent voetbalde met een blok dat lager en compacter was dan anders. Daardoor kreeg Anderlecht veel balbezit, maar ook van paars-wit ging geen doelgevaar uit. Op een counter mikte Saelemaekers net naast het doel van Kaminski. Ook Verschaeren joeg een goeie mogelijkheid naast.

Bij Gent kwam het gevaar voor de rust uitsluitend van de voeten van Giorgi Chakvetadze, die één keer ver en één keer net naast besloot. Dit moet de eerste match in play-off 1 geweest zijn waarin beide keepers voor de rust niet één keer op de proef gesteld werden.

BELGA

Daar kwam wel verandering in na de rust. Verstraete dreigde met een vrijschop, Bronn kopte in de handen van Didillon en Amuzu vond een goeie Kaminski op z’n weg. De beste kans was voor Verschaeren, die van dichtbij op de deklat trapte. Er kwam aan beide kanten meer ruimte, maar het spel bleef ver onder het peil dat we in deze play-offs gewend raakten.

Gent kwam tien minuten voor tijd nog het dichtst hij de zege toen Bezus hard uithaalde. Didillon kon maar half redden, maar de bal strandde net voor de doellijn. Aan de overkant moest Kaminski nog fors aan de bak op een goeie poging van opnieuw Verschaeren, maar de nul bleef op het bord.

Photo News
BELGA
-
BELGA -
-
Photo News -
BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Duizenden lege plaatsen voor een match tegen Gent !!! Hoe ver is het eigenlijk gekomen voor het ploegske uit de randgemeente ? En morgen in de krant 18 000 toeschouwers. Ge zult zien.

 • Joske Vermeulen

  Gent wil niet en Anderlecht kan het niet

 • Jef Smit

  Ze willen geen krachten verspillen om Brugge van de titel te houden. Beide ploegen zullen vol aan de bak gaan tegen Brugge en ze zullen Genk laten winnen

 • eric debanne

  Paars-wit verdient zelfs geen enkel punt ! Gent daarentegen mocht al meer dan een punt hebben voor hun prestaties ! Wat een saai en triestig matche ......! Geen euro waard om naar te kijken

 • Pieter De Ruyter

  Hihi de successupporters haken af,volgend jaar komt er geen 10 000 man meer af.