VIDEO. AA Gent met vijfde plek aan de haal, Anderlecht grijpt voor eerst in 56 jaar naast Europees ticket

KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
2
1
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Met een verdiende overwinning tegen Anderlecht houdt AA Gent de deur naar Europa open. De Buffalo’s finishen vijfde, maar moeten nu de gebeurtenissen rond KV Mechelen en eindstrijd tussen de vierde van play-off 1 en de winnaar van play-off 2 afwachten.

AA Gent – met Rosted in plaats van de geschorste Bronn – begon fel aan de wedstrijd. Er was amper een minuut gespeeld toen een uitstekende combinatie Sørloth-Kvilitaia-David de Anderlechtdefensie helemaal aan stukken speelde. Didillon voorkwam de afwerking van Sørloth, maar Kvilitaia knalde in de rebound de 1-0 binnen.

De Buffalo’s hadden het initiatief, Anderlecht moest het hebben van de counter. Saelemaekers kreeg een goeie mogelijkheid, maar hij miste in de lijn van zijn dramatische eerste helft. Omdat ook Bolasie als vervanger van Santini onzichtbaar was in de spits, kwam de grootste dreiging van de bedrijvige Amuzu. Souquet voorkwam een doelpunt van de jonge vleugelspeler.

Anderlecht verloor Trebel met een spierblessure, maar aan de andere kant moest ook Sørloth naar de kant na een tackle van Bornauw. De blessure van de Noor zag er ernstig uit. Kort voor zijn blessure had Sørloth nog eens van dichtbij Didillon op zijn weg gevonden. Kort voor rust liet de ingevallen Yaremchuk nog een grote kans liggen.

Anderlecht kwam iets beter uit de kleedkamer. Kaminski moest aan de bak op een kopbal van Bolasie, maar aan de overkant mispakte Didillon zich bijna aan een gevaarlijke uithaal van David.

Met nog iets meer dan 20 minuten te gaan bracht Belhocine Doku voor Bornauw en ging Anderlecht met drie achteraan spelen. Anderlecht kwam even later langszij. De voorzet kwam van Saelemaekers, de afwerking was van Bolasie. Een duo dat daarmee zijn zwakke eerste helft compenseerde, maar op aangeven van Yaremchuk bezorgde David AA Gent snel weer voorsprong. Zo eindigde AA Gent play-off 1 met een 9 op 9. Anderlecht grijpt voor het eerst in 56 jaar naast een Europees ticket.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Debrouwer

  En Coucke sust de naïeve supporters met Kompany ! ! ! Die mag het drie jaar proberen. Hoop dat hij het drie maand vol zal houden !

 • Jan De Neve

  "Alle jonge talenten" Phil Powels? Die grote talenten die dit seizoen respectievelijk 26 en 21 punten minder haalden dan Genk en Club?

 • Erik Audenaert

  Een ploeg met provinciaal niveau , speler- trainer in huis halen . Hoe kan men dan Europees spelen . Hoog tijd dat Verschueren en Coucke opstappen en bekwame mensen aan het roer zetten die véél afweten van het huidige voetbal .

 • Jean Blanquart

  anderlecht eindigt op 22 punten van genk, dat is dus.. 44 punten (want gehalveerd)! meer hoeft er niet over gezegd te worden!

 • bob jansens

  tja dat Anderlecht geen topclub meer is heeft het vorige week laten zien door Racing Genk kampioen te laten spelen op Anderlecht. Een echte topclub zou zich 200% inspannen om te verhinderen dat een concurrent kampioen speelt op Anderlecht