Verdediger van KV Kortrijk vier maanden geschorst voor positieve dopingtest

Bennard Kumordzi in actie tegen Charleroi.
BELGA Bennard Kumordzi in actie tegen Charleroi.
Bennard Kumordzi wordt vier maanden geschorst voor een positieve dopingtest. Dat meldt KV Kortrijk, de ploeg van de 33-jarige Ghanese verdediger, op de clubwebsite. Kumordzi legde de positieve dopingplas af na een wedstrijd  in oktober 2017 tegen Standard. Zijn schorsing loopt van 15 mei tot en met 14 september.

"Het resultaat van de dopingcontrole na de match tegen Standard, was positief", meldt Kortrijk. "Er werd een concentratie van 186 ng/ml Carboxy-THC aangetroffen in de urinestaal, waar er normaal een toegestaan maximum van 180 ng/ml is, een minieme overschrijding dus. Carboxy-THC is bovendien niet prestatiebevorderend."

Bennard Kumordzi wordt voor de test, door het Vlaams Doping Tribunaal, voor 4 maanden geschorst. Tijdens deze periode zal hij geen officiële wedstrijden spelen, maar de Ghanees blijft wel deel uitmaken van de A-kern van de 'Kerels'. De Carboxy-THC-test wordt gebruikt om het gebruik van cannabis op te sporen.

"Kumordzi is aangedaan door de feiten en benadrukt dat hij de substantie zelf niet bewust heeft ingenomen", klinkt het nog op de clubwebsite. "Hij zal zich tijdens zijn schorsing blijven inzetten voor de club en hoopt om na zijn schorsing zo snel mogelijk opnieuw zijn waarde voor de club te bewijzen.

BELGA
Een beeld uit de bewuste match tegen Standard. De Rouches wonnen de partij met 3-1.
Photo News Een beeld uit de bewuste match tegen Standard. De Rouches wonnen de partij met 3-1.
Photo News12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ben Nygoedt

  Eigenlijk een schorsing van 2 of 3 speeldagen dus....

 • John Petrol

  Ah joints is helemaal zo erg nog niet preuts belgie!

 • Sidney Debouver

  hij ging beginnen koersen

 • Joris Braem

  Volgende keer toch beter van de joints blijven.... Haha niet bewust ingenomen... Tweedehands rook dus

 • julia Gosseye

  Een wielrenner 2 jaar of meer schorsen een voetballer slechts 4 maanden en dan nog tijdens een periode dat er bijna niet gespeeld wordt. Waar is de logica ?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00