Veljkovic haalt 450.000 euro af in één dag terwijl hij officieel 4.500 euro winst maakt per jaar

Photo News
Voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (48), spilfiguur in het onderzoek naar wantoestanden in het Belgische voetbal, had 30 rekeningen bij één bank in Genk. Hoewel zijn vennootschap vorig jaar exact 4.529 euro winst maakte, haalde Veljkovic astronomische bedragen af - tot 450.000 euro per dag.

De dag nadat de bom van het voetbalschandaal barstte, met invallen in het hele land bij voetballers, trainers, scheidsrechters en journalisten, maakte het federaal parket bekend dat het onderzoek gestart was bij een bankkantoor in Genk. Daar waren verdachte verrichtingen vastgesteld met tientallen rekeningen. Volgens de huidige stand van het onderzoek zou hoofdverdachte Veljkovic bij die bewuste bank liefst 30 rekeningen beheren. Naast twee rekeningen die op zijn eigen naam stonden, had hij ook volmachten op heel wat andere. Het gaat onder meer om rekeningen van familieleden, maar ook van (ex-) voetballers zoals Milan Jovanovic, Dalibor Veselinovic en Ivan Obradovic.

Het gerecht verdenkt de spelersmakelaar ervan dat hij miljoenen euro's heeft witgewassen. Veljkovic stuurde volgens gerechtelijke bronnen commissies en zogezegde commissies op transfers naar vennootschappen in fiscale paradijzen zoals Belize. Dat geld keerde in kleinere sommen terug naar België via zijn vele rekeningen bij de bank in Genk. Vervolgens versluisde Veljkovic geld terug naar voetballers en hun familie, onder meer via Western Union.

Zelf haalde hij in het kantoor in Genk ook grote bedragen af. Zo wandelde hij er buiten met 250.000 euro cash van een rekening van zijn broer. Dezelfde dag haalde hij ook 200.000 euro af van de rekening van zijn vader. Nochtans moet elke bank verdachte transacties vanaf 10.000 euro melden aan de witwascel.

Lees alles over het financiële kluwen van Dejan Veljkovic in onze pluszone.
87 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy De Wever

  Heel veeeeeeel zelfstandige halen meer af dan ze officieel verdienen, samengeteld meer dan de staatsschuld op een jaar.

 • Jack Vanderveen

  Sorryhoor, maar elke transactie van deze omvang en in ronde bedragen is verdacht. Dus beter: elke transactie vanaf bepaalde omvang dient gemeld te worden.

 • De Waen Luc

  Frank Brackx larie,,, probeer maar eens 10.000 euro cash af te halen, zelfs in hoofdzetel...tot 8 dagen wachttijd.

 • avelino garcia

  Raar dat bepaalde politieke figuren dergelijke onderzoeken naar hun rekeningen kunnen verhinderen.

 • Victor OOMS

  Als hij nog de nodige belastingen betaald zal het nogal gaan maar dat is zeker niet waar. Het zijn alleen de werkmensen en gepensioneerden die uitgemolken worden.