Veljkovic bood Waasland-Beveren 200.000 euro voor cruciale degradatiematch

Links: een willekeurig actiebeeld uit de match KV Mechelen - Waasland-Beveren.
Rechts: Dejan Veljkovic.
Belga Links: een willekeurig actiebeeld uit de match KV Mechelen - Waasland-Beveren. Rechts: Dejan Veljkovic.
Het gerechtelijk onderzoek naar omkoping in eerste klasse begint zijn vruchten af te werpen. De voorzitter van Waasland-Beveren heeft bekend dat makelaar Dejan Veljkovic hem probeerde om te kopen in aanloop naar een cruciale degradatiematch. De Serviër bood 200.000 euro.

De Servische makelaar Dejan Veljkovic heeft vorig seizoen minstens één ernstige poging ondernomen om de degradatiestrijd in eerste klasse naar zijn hand te zetten. Dat blijkt uit het gerechtelijk onderzoek naar malafide praktijken in ons voetbal, dat al sinds januari 2018 loopt. Veljkovic zou — na contacten met bepaalde bestuursleden bij KV Mechelen — de cruciale match tegen Waasland-Beveren proberen te beïnvloeden hebben. “Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro”, heeft Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, aan de speurders opgebiecht. Huyck heeft de makelaar naar eigen zeggen meteen weggestuurd. “Ik wilde daar niks mee te maken hebben.” Het gerecht onderzoekt of dat klopt.

Dejan Veljkovic.
Photo News Dejan Veljkovic.

Meldingsplicht

Eerder bekende Olivier Myny, toenmalig spits van Waasland-Beveren, ook al dat hij benaderd werd om niet voluit te gaan tegen KV Mechelen. Volgens het onderzoek zouden ze bij Mechelen in paniek geweest zijn omdat ze ernstige vermoedens hadden dat de match van concurrent Eupen tegen Moeskroen omgekocht zou worden.

De advocaat van Veljkovic wou gisteren nog niet reageren op de aantijgingen en Huyck zelf mag van het gerecht geen contact hebben met de media. Als de feiten kloppen, dan zal ook de voetbalbond moeten optreden, want Huyck heeft verzaakt aan de meldingsplicht voor omkoping. Dat kan ook Waasland-Beveren sancties opleveren.

BELGA
Photo News47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vos

  Aan iedereen die denkt dat het melden moest kan ik enkel vragen of zij aan de betrokken instanties kennissen aangeven ofte melden die in het zwart werken of BTW ontduiken? Situaties op de werkvloer die niet kunnen,.... durven jullie die te melden? Over het algemeen komt het de klokkenluiders terug in hun gezicht als een boemerang. Niet melden was niet echt OK, maar melden is niet zo vanzelfsprekend.

 • ELIANE VERSCHAEREN

  Ik denk dat er geen enkele ploeg in binnen en buitenland is die dat nog niet heeft gedaan ik denk dat het overal gebeurd Vorige jaar op standaard ook in de zak gezet Zodat standaard Play of 1kom spelen daar is geen woord over gezegd Eupen Moeskroen lag er vingeren dik op Niemand dat daar iets over gezegd heeft Ik ben akkoord als ze bewijzen hebben dat ze moeten straffe maar dat ze dan ook eens verder gaan kijken dan Mechelen en Beveren he

 • Philippe Corthout

  rudy verlinden, de makelaar biedt dat geld aan... niet KV als club. Wat wil je, die makelaars zitten in elke ploeg en hebben vaak meer te winnen of te verliezen dan de ploegen zelf... de macht van de makelaars moer aan banden gelegd worden, dan komen zo'n zaken ook minder voor.

 • jan wuyts

  seffens zitten de verdachten van de omkoping langer in de bak dan hun strafmaat Veljkovic of Bayat zullen hun boete so wie so betalen maar wat met die arme Vertenten die is momemteel zwaarder gestraft dan een dronken doodrijder !!!

 • Victor Avanti

  Waasland moet zakken. Zeer grote fout van voorzitter. Mr Muylaert elke week foute beslissingen met of zonder VAR. Zijn naam doet er niet toe.