Veel verdriet en vleugje vreugde in Limburg na bekerfinale

In Genk keken supporters naar de bekerfinale Genk-Standard op groot scherm
Mine Dalemans In Genk keken supporters naar de bekerfinale Genk-Standard op groot scherm
Limburg heeft gisteravond en vannacht de bekerfinale heel intens beleefd. Een paar honderd supporters trotseerden op het Stadsplein in Genk de koude, maar konden niet vieren. Op enkele plaatsen in de provincie was er dan weer het delirium bij de vurige fans van Standard.

Wie geen tickets wist te bemachtigen kon gisteren live gaan supporteren op het Genkse Stadsplein. Op initiatief van Horeca Genk en de Stad werd er een groot scherm geplaatst. Een DJ en extra animatie zorgden voor de nodige sfeer. Door de vriestemperaturen bleef de opkomst echter beperkt tot een 500tal aanwezigen en na ruim 120 minuten voetbal konden de verkleumde fans zich niet opwarmen aan een overwinningsfeestje.

Supporters in Genk.
Mine Dalemans Supporters in Genk.

Helemaal anders was de sfeer op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg en ook hoger in de provincie. Standard heeft immers ook aardig wat Standardsupporters en die waanden zich gisteren de koning te rijk. “We hadden niets gepland in geval van bekerwinst, iedereen kent het verhaal van het vel en de beer”, lacht Marc Fraussen namens de supportersclub Roodhemden Rekem. Nu de beker binnen is, werd er in hun café Onder de Toren uiteraard wel een stevige pint gedronken. Ook in café Kivoila in Riemst was de euforie groot bij de Mergelboys, die met 290 mensen naar de Heizel waren gegaan. In supporterscafé ’t Sweert in Tongeren bleef men iets rustiger. “We moeten zondagochtend al om 6 uur weer open voor de vlooienmarkt”, geeft Paul Thewissen aan.

Hoe hoger in het land, hoe minder Standardfans, maar bij Royal Standard Kempen is er toch nog een hele meute verzameld. Een deel van hen komt samen aan Café De Kroon in Lommel. Zo ook Felix Gillardin (24) uit Sint-Huibrechts-Lille: "In onze parochie supportert iedereen voor KRC Genk. Ook mijn vriendin is helemaal Genk, haar familie zit in het bestuur van een supportersclub, al mijn ploegmaten zijn fan van Genk en bij mij in de straat ligt nog een supporterscafé. Als Genk had gewonnen, kon ik maanden niet meer buitenkomen", lacht hij. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Maes

  Wie was de ploeg met vallende ziekte????????? N'dongala en Buffel konden gen 2 stappen zetten zonder te vallen... zielige supportetjes zijn jullie...

 • gert lans

  Gitzwarte bladzijde in de Belgische voetbal geschiedenis ! Zo’n onsportieve ploeg met dito trainer en supporters “winnen” met antivoetbal en onsportief gedrag , een schande dat zoiets PO1 gaat ontsieren en degraderen tot een ordinaire schop-en straatvoetbal ,voor zo’n ploegen is er géén plaats in 1A en zéker niet in Europa ,één grote schande is het !!!

 • marc ledure

  Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg met de vallende ziekte ( Standard) Maar de kansen dat Genk heeft gekregen om een doelpunt te maken hebben ze niet benut. JAMMER. Standard verdiend de beker niet.

 • Fabrice Braccio

  Genk wilde voetballen??? Hahaha.Als dat willen voetballen is dan heeft Genk een groot probleem.Ik kan alleen maar vaststellen dat ze voor de derde keer dit seizoen op hun bek gaan tegen de Rouches

 • marc ledure

  Genk is hun beker gestolen door ne ploeg met de vallende ziekte. Toch moet ik zeggen !! Dat Genk niet heeft geprofiteerd van de kansen dat ze ge gat hebben om een doelpunt te maken ,, sorry.