Veel strijd, maar geen goals: Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen houden elkaar in bedwang in eerste promotiematch

Photo News
De titelstrijd in 1B zal volgende week beslecht moeten worden. De heenmatch van de promotiefinales tussen Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen eindigde op een 0-0-gelijkspel. De thuisploeg speelde een half uur met tien man, maar plooide niet. Zo belooft de return in Mechelen eens te meer een razend spannende veldslag te worden.

Beerschot startte op papier met het mentale voordeel – Malinwa had in de slotfase van de reguliere competitie twee fameuze dreunen moeten verwerken – maar daar was in de openingsfase van het eerste finaleduel weinig van te merken. De twee eerste kansen van de partij waren immers voor KV en het waren er geen kleintjes. Na vijf minuten kopte de vrijstaande Joachim Van Damme een zwieper van Onur Kaya net naast. Nauwelijks vier minuten later moest Jan Van den Bergh een gevaarlijk schot van Rob Schoofs keren.

Wereldsave 

Eens Beerschot van de schrik was bekomen en de zenuwen onder controle kreeg, begon de thuisploeg de bal meer op te eisen. Grote kansen bleven weliswaar lang uit. Daarvoor was het Kielse aanvalsspel iets te steriel en stond de Mechelse organisatie te goed. Het waren integendeel de bezoekers die op het half uur nog eens dreigden. De vinnige Nikola Storm zette de actie op, waarna de bal via Schoofs tot bij Gustav Engvall belandde. De Zweed besloot echter naast.

In de slotfase van een intense eerste helft kwam Beerschot ook twee keer dicht bij de openingsgoal. Na een snelle collectieve aanval kon de infiltrerende Gertjan De Mets van dichtbij afdrukken. Er was een wereldsave van Michael Verrips nodig om de 1-0 te voorkomen. In de blessuretijd pareerde Verrips – goed voor twaalf clean sheets in aanloop naar de finales – nog een afstandsschot van Jimmy Hoffer. Mechels aanvalsleider Igor De Camargo was er toen al niet meer bij, want hij moest geblesseerd naar de kant.

BELGA

Bekocht

De tweede helft moest qua intensiteit en spankracht niet onder doen voor de eerste. Het was meer bikkelen dan voetballen en kansen waren eerder schaars, maar alle 10 700 toeschouwers zaten desondanks voortdurend op het puntje van hun stoel. Toen thuisspeler Van den Bergh iets voor het uur tegen zijn tweede gele kaart aanliep, geraakten de gemoederen alleen maar meer verhit. Beerschot, dat vlak voordien nog een penalty had geclaimd, voelde zich bekocht.

Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe meer beide ploegen vrede begonnen te nemen met een gelijkspel. Beerschot koos met tien man eieren voor zijn geld, terwijl Mechelen een 0-0 op verplaatsing best oké vond. Eén keer kreeg de ploeg van trainer Wouter Vrancken toch nog een dot van een kans. Nadat Dennis Prychynenko zich verslikte in het ‘patattenveld’ van het Olympisch Stadion, kon Schoofs zijn maatje Storm lanceren. Beerschots keeper Mike Vanhamel redde de meubelen. Zo eindigde de match op 0-0 en dus valt de beslissing pas volgende week.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ine Coremans

  @Tommy Robin en over het feit dat jullie keeper een blessure faket na de tweede gele kaart van Van Den Bergh zullen we maar zwijgen zeker ;) Jullie mogen blij zijn dat de scheidsrechter geen ballen had om Prychynenko een tweede gele kaart te geven, want dat was echt donker geel. Langs vanachter zonder een bal te raken.

 • Tommy Robin

  Schandalig dat kv al vanaf minuut 20 begon tijd te rekken met De Camargo als dieptepunt: na verzorgd te zijn geweest terug op het veld komen, wij heroveren op dat moment de bal en meneer valt voor dood neer juist op hun helft, antivoetbal op z'n best!

 • Jan Van Rompaey

  De kakkers hebben het weeral laten liggen. De tweede helft met 11 tegen tien.

 • Philippe Vanbelleghem

  misschien kan Club eens polsen voor de doelman van KVM en de spits van Beerschot .