Exclusief voor abonnees

Vasthouden aan typeploeg of Danjuma en Amrabat in de basis? “Leko staat voor moeilijke keuzes”

Danjuma en Amrabat.
Jan De Meuleneir/Photo News Danjuma en Amrabat.
Hoofdbrekens voor Ivan Leko. Voor het eerst in deze play-offs. Moet hij na de opdoffer in Genk net wél of juist niet raken aan zijn typeploeg?

Zijn plan klopte. Zijn pionnen evenzeer.

Tot zondag.

De basiself van Club Brugge is plots geen evidentie meer. “Wat Leko straks ook beslist, zijn keuzes zullen zwaar onder de loep genomen worden”, weet Franky Van der Elst, T2 bij KV Oostende en icoon van blauw-zwart. Het lot van een coach die kampioen moet worden.

Vier keer op rij opteerde Leko tot dusver voor dezelfde namen. Logisch ook, na de drie zeges tegen Gent, Anderlecht en Standard. Er was geen reden om te veranderen. ‘Never change a winning team’, toch? Maar Genk heeft voor twijfel gezorgd. “De invallers kijken nu naar de trainer... Zo gaat dat met bankzitters.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cleynhens

    Elke keer dat Leko zegt dat ze een perfecte wedstrijd spelen of de beste van Belgie zijn gaan zijn spelers ( allez, potstampers ) zweven ... Vanaken de slak, Vormer de blinde loper, die gast vooraan ????? zo lomp als het achterste van een varken ( sorry varken ) !!!!

  • Freddie Heremans

    Het was niet de eerste keer dat Club een non-match speelde, maar wel op het slechts mogelijke moment. Naar de reden van die gelatenheid, die complete off-day, heb ik het raden. Maandag op de Bosuil moet de reactie komen, met welke 11 gladiatoren ook, zoniet is het een gelopen koers voor de ploeg die wel op de afspraak was, de fiere leider KRC Genk.