Vanhaezebrouck kreeg ooit aanbod uit Midden-Oosten: "3 of 4 miljoen per jaar? We spreken zéker over die cijfers”

Hein Vanhaezebrouck.
Play Sports Hein Vanhaezebrouck.
Hein Vanhaezebrouck doet in ‘T1', een nieuwe docureeks die morgen start op Play Sports, uit de doeken dat hij ooit een zéér lucratief voorstel kreeg uit het Midden-Oosten. “Op dat moment was ik de ‘hype’ in België. Het ging over een bedrag dat geen enkele trainer in België verdient”, aldus Vanhaezebrouck. 

“Ik heb de kans gekregen om héél veel geld te verdienen. Ik kan daar moeilijk bedragen op plakken, maar er is geen enkele trainer in België die dat verdient”, aldus de ex-trainer van onder meer KV Kortrijk, AA Gent en Anderlecht. “3 of 4 miljoen euro per jaar? We spreken zéker over die cijfers en zelfs nog iets meer. Op het moment dat ik de ‘hype’ was in België kon in naar het Midden-Oosten. Ik had met een Belgische club overwinterd in de Champions League, het jaar nadien schakelden we dan Tottenham - toen tweede in de Premier League -uit. Dat spring je in het oog van clubs uit het Midden-Oosten.”

Maar Vanhaezebrouck ging niet op het aanbod in en na zijn periode bij AA Gent stond de ex-verdediger nog aan het roer bij Anderlecht. Daar werd Vanhaezebrouck midden december 2018 ontslagen en sindsdien zit hij zonder job. Na het ontslag van Felice Mazzu bij Racing Genk dacht een deel van het bestuur van de landskampioen aan Vanhaezebrouck als opvolger, maar de keuze viel uiteindelijk op Hannes Wolf. Vanhaezebrouck had zelf ook aangegeven zich liever aan zijn sabbatseizoen te houden.

T1 is vanaf 22 november in zes wekelijkse afleveringen te zien, elke vrijdagavond om 22u45 op Play Sports (betaalzender van Telenet, red.). De docureeks wil een diepe en persoonlijke kijk bieden in het leven langs de zijlijn en de impact daarvan op het privé- en gezinsleven. Acht hoofdtrainers komen aan bod: Hein Vanhaezebrouck, Philippe Clement, Yves Vanderhaeghe, Bob Peeters, Jacky Mathijssen, Ariël Jacobs, Georges Leekens en Glen De Boeck.

Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vandeputte

  Die bedragen ogen mooi en zijn aanlokkelijk, maar dan moet je ook het leven in het Midden-Oosten, de instabiliteit en de eigenaars die je met een vingerknip wegsturen er bij nemen.

 • Julien Van Cortenberg

  Hein en Leekens kunnen het goed uitleggen PUNT

 • Raf De Smedt

  Ariël Jacobs , heeft heel zijn leven aan de poten van de hoofdtrainer gezaagd om zelf hoofdtrainer te worden , is hem uiteindelijk gelukt ? , Georges Leekens de man van 90 % , wie gelooft daar nog iets van ? Zouden die 2 moeten vervangen door geloofwaardige trainers

 • Jan Colpin

  Fijn voor je Hein. Had je weer een beetje (veel) aandacht nodig?

 • Huub Lemmens

  Krijg jij ook korting op sociale bijdrage?