Vandaag wellicht beslissing over zaak-Westerlo

Photo News

De zaak van Westerlo kwam dinsdag rond de middag voor de kortgedingrechter. De sfeer in de rechtbank was redelijk bitsig. Westerlo vindt dat het, als ploeg met de meeste punten in 1B, recht heeft om te promoveren. Zeker aangezien OH Leuven, ondanks de verloren titelfinale tegen Beerschot, komend weekend wél gewoon als achttiende club in 1A mag aantreden.

Het eist dus om opgenomen te worden in 1A. Het vraagt de rechter om de Pro League een dwangsom van 5 miljoen euro op te leggen per match dat de Kempense club niet in hoogste klasse voetbalt. Eerder vroeg Waasland-Beveren al dezelfde maatregel. De rechter oordeelde toen dat de Pro League een dwangsom van 2,5 miljoen euro per match in 1A en 1B moest betalen zolang Waasland-Beveren niet opgenomen werd in de kalender van eerste klasse.

De Pro League wuift het standpunt van Westerlo weg. Het wijst erop dat, op het moment dat de competitie werd stopgezet door corona, de Kempenaars geen enkele kans meer maakten op promotie.

Gezien de hoogdringendheid van de zaak zal de rechter vandaag waarschijnlijk al tot een beschikking komen. In principe begint zaterdag de competitie in 1A.

Lees ook: Antwerpse profclubs kunnen dan toch thuis spelen: “Je mag niet alles verbieden wat leuk is” 

Bewijs dat jij de grootste voetbalkenner bent en speel mee met de Gouden 11

Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Verstraeten

  Regels zijn al jaren hetzelfde in 1B. Enkel de periode kampioenen maken kans op promotie. Nooit enig bezwaar tegen geweest. Logisch dat de extra vrije plaats nu naar 1 van de periode kampioenen gaat. Dat Westerlo dit aanvecht in volle corona crisis getuigd enkel van plat opportunisme.

 • Jozef Schrauwen

  Misschien kunnen Virton en Union ook nog een poging wagen

 • Rudy Devolder

  Beste van het seizoen en niet mogen promoveren, waar bestaat dat nog. Welke klungel vindt zoiets uit en dan zijn er nog die daar in mee gaan.

 • FRANK BERTELS

  Westerlo heeft nergens recht op point final

 • Ludo Reyniers

  Dan had OHL als verliezer van de promotiefinale ook niet naar 1A gemogen, wel consequent blijven he. Westerlo heeft gelijk, punt uit!