Vandaag uitspraak Geschillencommissie over STVV-Genk

Photo News
De Geschillencommissie doet pas woensdag, en dus niet dinsdag zoals gepland, een uitspraak over STVV-RC Genk. De Limburgse derby, die in september gespeeld werd, moest enkele minuten voor affluiten definitief stopgezet worden na wangedrag van de supporters. De match eindigde toen op een 3-3-gelijkspel, maar de Geschillencommissie moet nu beslissen of het duel opnieuw gespeeld moet worden en of beide clubs een extra sanctie moeten krijgen. 

Na het wangedrag op Stayen vroeg STVV aanvankelijk voor een forfaitscore in zijn voordeel, maar de club sloot zich uiteindelijk aan bij de vraag van Genk om de match louter te laten herspelen zonder puntenaftrek voor de clubs, en dus ook niet achter gesloten deuren. Volgens Sint-Truiden en RC Genk is de procedure voor de stillegging niet correct verlopen, omdat de veiligheidsverantwoordelijke van de thuisploeg (STVV) geen inspraak had in de beslissing. Het bondsreglement legt dat nochtans op, waardoor de vervolging volgens beide clubs niet correct verliep en er dus geen straf opgelegd kan worden. Enkel een integrale replay zou een correcte sanctie zijn, klinkt het.

Bondsprocureur Kris Wagner had daar echter geen gehoor naar. Hij bleef bij zijn oorspronkelijke vordering: naast een replay achter gesloten deuren mét aftrek van twee punten voor beide ploegen vorderde hij ook een extra match achter gesloten deuren plus een boete van 5.000 euro. “Belangrijk is dat we een duidelijk signaal geven dat bijblijft, en dat is effectief een wedstrijd achter gesloten deuren”, argumenteerde Wagner toen. “Het alternatief van alleen een boete heeft onvoldoende signaalfunctie. Zo’n gedrag gaat niet om voetballiefhebbers, maar om voetbalhaters” 

STVV en Genk aanvaardden de vordering niet en trokken naar de Geschillencommissie. Normaal gezien zou die dinsdag duidelijkheid brengen, maar de uitspraak is pas voor woensdag “wegens omstandigheden”. 

Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Debrouwer

  Wat zou het best uitkomen voor anderlecht ? Zo zal geschiede !

 • rik cappelle

  Inderdaad Kris Wagner zit daar niet op zijn plaats.....want veel en veel te slim. En hij zit er niet om het één of ander ploegske of spelerke een plezier te doen hé ! Ik zou toch eens kijken naar die mens zijne CV en dan misschien eens oordelen. Het zou velen sieren.

 • jan wuyts

  dat Kris Wagner daar niet op zijn plaats zit is stilletjes aan voor iedereen duidelijk.

 • willem merken

  En van uitstel komt afstel en dan nog wat procedurefouten. Goed voorstel van de bond met zijn eigen procureur en rechters. We dronken een glas etc.

 • Polutnik Ronald

  Geef beide clubs één punt , inplaats van het zolang te trekken .