Vanaken leidt Club Brugge naar Supercup en eerste prijs ten koste van het Standard van Preud’homme

BELGA

Zeven dagen na het WK is de eerste Belgische prijs al uitgedeeld. Voor Club Brugge welteverstaan. De landskampioen won met 2-1 van bekerwinnaar Standard en stak de vijftiende Supercup op zak. Vooral nieuwkomer Arnaut 'Danjuma' Groeneveld – die samen met Mats Rits en Karlo Letica mocht starten – toonde zich al meteen. De flankspeler leverde een assist af voor Hans Vanaken die niet wou onderdoen en op zijn beurt Wesley op weg zette naar een doelpunt. 

Nieuwkomer Arnaut Groeneveld, alias Danjuma, liet een goede indruk na.
Photo News Nieuwkomer Arnaut Groeneveld, alias Danjuma, liet een goede indruk na.

Voor de rust leek het pleit al beslecht, maar al vroeg in de tweede helft zorgde Edmilson in de rebound voor de 2-1. Standard weerde zich nog wel, al stak de zelfzekere Karlo Letica - de nieuwe Brugse nummer één - daar een stokje voor. Verder dan de 2-1 kwamen de troepen van Michel Preud'homme dus niet. Club Brugge mag zo de vijftiende Supercup in de trofeeënkast zetten. Geen enkele Belgische club doet op dat vlak beter. 

Junior Edmilson zorgde nog voor de aansluitingstreffer.
Photo News Junior Edmilson zorgde nog voor de aansluitingstreffer.
Karlo Letica hield in de tweede helft Club Brugge recht met een prima redding.
BELGA Karlo Letica hield in de tweede helft Club Brugge recht met een prima redding.
Krepin Diatta werd na een fikse botsing met Fai op een draagberrie afgevoerd.
Photo News Krepin Diatta werd na een fikse botsing met Fai op een draagberrie afgevoerd.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van der Weeën

  En hier zijn ze dan terug de voetbalanalisten,met Zwans op kop doe daar dan thijs en foubert bij en je hebt het verdriet van Belgie. Lans leer eerst eens schrijven zonder fouten gast.Wat zijn jullie toch belachelijke kreatuurtjes.

 • marc ledure

  Urdi De Vos !!! Waarom hebt u dan naar de volledige wedstrijd gekeken. Maak u toch zo belachelijk niet jongen.

 • frankie bressinck

  Standard met Gillet, Agbo en Poco dan weet je het wel zeker? Die haalden voor nieuwjaar ook maar 25 op 63! Zonder Carcela gaat het niet jongens! Ik vond Club ook niet super maar 15 supercups winnen je moet het maar doen hé!

 • Urdi De vos

  Was nie om aan te zien heb het van schaamte afgezet

 • Gaston FOUBERT

  Lekker potje stamp met mogelijk twee rode kaarten, een voor de vliegende elleboog van Wesley op Agbo en een kanonskogel van Fai. Een goede afsluiter van 2017 -2018 of is het een 'denderend' begin van 2018-2019 …