Van Wijk coacht kersverse tweedeklasser Deinze

BELGA
Dennis van Wijk wordt de nieuwe trainer van kersvers tweedeklasser KMSK Deinze. De 52-jarige Nederlander verliet in het tussenseizoen Cercle Brugge dat hij niet van de degradatie kon behoeden.

Van Wijk stond bij de start van vorig seizoen aan het roer bij Westerlo, maar werd daar begin 2015 ontslagen omwille van de tegenvallende resultaten. Sinds maart was hij in dienst bij Cercle, waar hij Arnar Vidarsson opvolgde en een contract tot het eind van het seizoen tekende. Van Wijk moest groen-zwart in de hoogste afdeling proberen te houden, maar dat lukte niet want Cercle verloor in play-off III van Lierse en degradeerde rechtstreeks naar de Proximus League.

Bij Deinze volgt van Wijk, die eerder ook trainer was bij onder andere Antwerp, Charleroi, Bergen en STVV, recordinternational Jan Ceulemans. Die coachte de Oost-Vlaamse club sinds begin januari en onder zijn leiding dwong de club de promotie naar de Proximus League af. Half mei beslisten beide partijen echter een punt achter hun samenwerking te zetten.