Van Meir: "Ben eigenlijk nooit weggeweest bij Lierse"

Eric Van Meir met hoofdcoach Younes Zerdouk (midden) en hoofd scouting Nico Van Kerckhoven (links).
PHOTO_NEWS Eric Van Meir met hoofdcoach Younes Zerdouk (midden) en hoofd scouting Nico Van Kerckhoven (links).
Kersvers tweedeklasser Lierse heeft vandaag zijn nieuwe technische staf voorgesteld. De Fransman Younes Zerdouk is de nieuwe hoofdcoach, die wordt bijgestaan door assistent-coach Eric Van Meir. Nico Van Kerckhoven, net als Van Meir ex-speler bij de Pallieters, wordt hoofdverantwoordelijke voor de scouting en zal de twee trainers ondersteunen. Zerdouk, Van Meir en Van Kerckhoven tekenden alle drie een overeenkomst voor één jaar.

"Als trainer sta ik voor eerlijkheid, discipline, hard werken en respect. Mijn spelers moeten honger hebben", verklaarde Zerdouk, die afgelopen seizoen de beloften van Lierse naar de kampioenstitel leidde. "Ik werk al sinds 2008 voor Lierse. Mijn truitje is geel-zwart, alsook mijn hart. Wij starten heel gedreven aan dit project. Uiteindelijk werken wij voor de club en haar supporters, want zij zijn de enige constante."

Derde passage
Voor Van Meir wordt het de derde passage bij de Pallieters. Eerder was hij er onder meer al interim-hoofdcoach en assistent-trainer. "Ik ben eigenlijk nooit weggeweest", stelde de voormalige Rode Duivel. "De laatste keer dat ik hier was, is het allemaal heel raar verlopen. Maar het verleden is het verleden. Ik ben heel blij om terug te zijn. Mijn leven is grotendeels bepaald door Lierse. Dus het voelt aan als opnieuw thuiskomen, door een middelgrote poort dan wel."

De samenwerking met Zerdouk kijkt het clubicoon positief tegemoet. "Younes is heel enthousiast en gedreven. Hij heeft op de academie van Jean-Marc Guillou onder anderen Jason Denayer opgeleid", besloot Van Meir.