Van kwaad naar erger: Sporting Lokeren kampt nu ook met financiële malaise

BELGA
Sporting Lokeren staat troosteloos laatste in 1B. Maar er zijn niet enkel problemen op het veld. Ook naast de grasmat bereiken ons minder ­positieve geluiden over Sporting Lokeren. 

Zo is er een Lokers hotel – waar nieuwe ­spelers vaak overnachten en eten in ­afwachting van een definitieve woonst – dat nu zwaait met een pak achterstallige hotel- en restaurantkosten. “Na talloze mails en telefoons werden er tot op heden nog geen betalingen uitgevoerd”, meldt het hotel. 

Het gaat ondertussen om enkele duizenden euro’s, sommige facturen dateren al van september. De raadsman van het hotel verstuurde ondertussen ook een aangetekend schrijven naar de rode lantaarn uit 1B. Daarnaast is er nog minstens één ­andere grote leverancier die met achterstallige ­facturen zwaait. Bovendien zagen de vorige maand ontslagen Glen De Boeck, Lorenzo Staelens en Freddy Heirman tot op heden nog geen cent van hun ontslagvergoeding. Sporting Lokeren gaf ons mee dat ze ­uitgerekend gisteren facturen gingen ­betalen... 

Jelle Van Damme.
BELGA Jelle Van Damme.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • George Haymann

  Sinds Lambrecht weg is is het daar platten band!

 • Erik Audenaert

  Fuseren of verdwijnen . Dat was destijds ook zo met KSK Beveren .

 • Jean-Pierre Vega

  Clubs komen, dus er moeten ook clubs gaan.

 • Luc Van den Bulcke

  Ik schat dat er tegen volgend seizoen een aantal nieuwe fusie’s gaan besproken worden in Oost-Vlaanderen!

 • Philippe Felix

  Als supporter van het ter ziele gegane Lierse SK wens ik het geen enkele andere supporter toe om te zien hoe zijn/haar club afglijdt in de malaise!