Union verplettert KV Mechelen met forfaitcijfers, tweede periodetitel plots ver weg

BELGA
Met verstomming geslagen. Wat een opdoffer voor KV Mechelen. 0-5. Forfaitcijfers. Net wanneer Malinwa een gouden zaak kon doen in de promotiestrijd, ging het in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Union Saint-Gilloise.

Ruim een uur voor de aftrap kreeg Malinwa goed nieuws vanop het Kiel. Titelconcurrent Beerschot-Wilrijk had duur puntenverlies geleden tegen Roeselare (1-1). Bij winst tegen Union Saint-Gilloise kon Mechelen met anderhalf been in eerste klasse A staan. Als motivatie kon dit wel tellen.

En toch begon de partij rampzalig voor KV Mechelen. Na vijf minuten verkeek Thibault Peyre – ex-Union – zich op een zichtbaar ongevaarlijke en centrale pass van Mehlem. Percy Tau was sneller op de bal dan Michael Verrips en legde de openingstreffer simpel binnen. Nou, Mechelen. Wat een zwakke start, de defensie wankelde. Amper drie minuten later was het weer raak voor Union. Een schot van Selemani week af op Peyre – wat een baaldag voor de Fransman - en belandde in de voeten van Tau. De Zuid-Afrikaan – heerlijke voetballer - schoot zijn tweede van de avond binnen. De thuissupporters schrokken zich een hoedje, dit hadden ze dit seizoen nog niet meegemaakt Achter de Kazerne. Een opdoffer van jewelste. Malinwa wist wat te doen in de resterende 80 minuten.

De thuisploeg verhoogde de druk en dreigde. Onur Kaya probeerde het vanop afstand en trof de pal, op slag van rust werd zijn vrijschop gepareerd door Saussez. Ook Gustav Engvall had pech in de afwerking en besloot in het zijnet. Aan de overkant creëerde Union meer gevaar, vooral op de counter – daarop zijn de Brusselaars levensgevaarlijk. Een poging van Ferber hobbelde tegen de staak, Niakaté vond Verrips op zijn weg. Met de sfeer onder het vriespunt Achter de Kazerne gingen de spelers met een 0-2-tussenstand rusten.

Photo News

Afstraffing

Kon KV Mechelen nog een vuist maken? Twee pogingen van Storm – allebei gepakt door Saussez – wakkerde het vuur weer aan in het AFAS-stadion. Maar net toen er een Mechels doelpunt in de lucht hing, gaf Roman Ferber het genadeschot. Met een ronduit schitterende goal zette hij Union op een afgetekende 0-3-voorsprong. Game over voor de thuisploeg. De Brusselaars namen geen gas terug en Ferber knalde zowaar ook de vierde Brusselse goal tegen de netten na opnieuw zwak verdedigen van Mechelen. En de kelk moest tot op de bodem leeg. Selemani zette de forfaitcijfers op het bord vanop de stip. Wat een afstraffing. 0-5. Heel Mechelen met verstomming geslagen.

KV Mechelen ziet zo een einde komen aan zijn reeks van 25 ongeslagen wedstrijden op rij – bekermatchen incluis. Beerschot-Wilrijk doet – ondanks het gelijkspel tegen Roeselare - een uitstekende zaak in de stand. Ze gaan de laatste speeldag van de tweede periode in met een punt voorsprong op Mechelen. Als de Kielse Ratten volgend weekend winnen op OH Leuven kronen ze zich tot periodekampioen en mogen we ons opmaken voor finalewedstrijden in 1B.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jenten Janssens

  Hoe kan Mechelen nu die finale matchen spelen als er een zware straf boven hun hoofd hangt na de matchfixing , moesten in het begin van het voetbalseizoen al uit de competitie worden gezet , niet naar 1a maar naar derde amateur

 • Marc Jansens

  Mechelen is al verschillende keren door het oog van de naald gekropen de laatse weken,OHL de eerste helft tegen Tubize...Maar wat daar gisteren gebeurde met laat ons eerlijk zijn een ervaren profploeg is zelden gezien.Het leek wel of ze al op de hoogte waren van de operatie propere handen,Schoofs stond net niet te janken bij een intervieuw tijdens de helft.

 • danny meulders

  als een zekere Velkovic de contracten van de trainers kan laten valideren valt er wel iets te regelen , misschien vraagt een zekere Peter dan een nog dikker contract in het zwart

 • Peeters Freddy

  1b is de klucht van de wereld. Ze spelen 4 keer tegen elkaar.

 • Christiane Van Croonenborch

  Dit waren volgens KV Mechelen de twee best voetballende ploegen uit 1 B Ik zag maar één ploeg goed voetballen Maar de prijzen worden aan de meet gegeven Beerschot heft nog moeilijke verplaatsing naar OHL Maar zo zwaar verliezen dat maakten de kakkers nog niet mee kan tellen Een beerschotsupporter grt