Union is koppositie kwijt na nederlaag bij Waasland-Beveren

BELGA
Waasland-Beveren
WBE
Waasland-Beveren WBE
3
2
Union USG
USG
Union
Tweede puntenwinst op rij voor Waasland-Beveren in deze play-offs. Na de driepunter tegen Moeskroen pakte het nu opnieuw de overwinning, tegen groepsleider Union, dat voor het eerst verliest. Veel overschot tegen de Brusselaars had W-B echter allesbehalve.

Wat een leuke ploeg blijft dat Union zeg. Niakaté, Tau, Selemani ook. Stuk voor stuk jongens die we héél graag volgend seizoen in 1A willen zien. Want daar horen ze. Fijnbesnaarde voetballers. Houden ze hun hoofd er een beetje bij, kunnen ze erg mooie dingen laten zien. Dat bewezen ze al meermaals in deze play-offs. Ook vanavond was het bij momenten smullen van de USG-aanvallers. Bekijkt u gerust nog eens het tweede doelpunt van Union: een vlijmscherpe counter, tot in de perfectie uitgevoerd. Eerder had Niakaté een minuut na de openingstreffer van Vanzo -een strafschop- ook al gescoord.

Dé ‘ster’

Bij Waasland-Beveren hadden er een paar écht geen zin in. Floriano Vanzo bijvoorbeeld. Op z’n strafschopdoelpunt na: niet gezien. Of wat dan te zeggen van Nana Opoku Ampomah. Dé ster van dit Waasland-Beveren. Tenminste, dat zou hij moéten zijn. Want wat die vanavond liet zien… Die jongen mag van geluk spreken dat we in play-off 2 de spelers geen punten geven. ’t Zouden er alleszins héél weinig geweest zijn.

Union net als in de heenmatch (toen werd het 5-1) opnieuw op weg naar een monsterzege tegen de eersteklasser? Think again. De één z’n dood is de ander z’n brood. Door de afwezigheid van de geblesseerde topschutter Stefan Milosevic, kreeg voorin Francesco Forte nog eens zijn kans. De duurste inkomende transfer van W-B ooit liet nog maar zelden zien waarom de Waaslanders zoveel geld neerlegden voor hem. Vanavond toonde de ex-speler van Internazionale het echter wél. Met twee gouden baltoetsen op prima centers van Boljevic en Foulon bezorgde hij Waasland-Beveren z’n tweede driepunter op rij. Union weet nu ook weer wat verliezen is. Het ging voor het eerst in deze eindronde onderuit.

BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.