Union: "Boudewijn-stadion voldoet aan vereiste normen"

Photo News
Tweedeklasser Union heeft een positief rapport ontvangen van de controleur van de Belgische voetbalbond in verband met de conformiteit van de infrastructuur van het Koning Boudewijn-stadion met de vereisten voor de licentie 1A.

"De directie kondigt bovendien aan dat de huurovereenkomst van het stadion, getekend door alle partijen, maandag werd goedgekeurd door de gemeenteraad", klinkt het op de website van de Brusselse club.

Union is momenteel zevende in de Proximus League en lijkt sportief gezien over goede kaarten te beschikken om in de toekomstige 1B met acht clubs (zakker uit eerste klasse en zeven tweedeklassers) aan te treden. Om de nodige licentie 1A te behalen, moet de club wel over een stadion met een capaciteit van 8.000 toeschouwers (waarvan 5.000 zitplaatsen) beschikken. Daaraan voldoet het huidige Joseph Marien-stadion in Vorst alvast niet.

Union zou slechts één seizoen in het Koning Boudewijn-stadion aantreden. Dat is voldoende tijd om werken te laten uitvoeren aan het Dudenpark zodoende aan de vereiste normen te voldoen.