UEFA wil geen commentaar geven op beslissing BAS: "Maar beslissing zal snel volgen"

De spelers van KV Mechelen op training.
Photo News De spelers van KV Mechelen op training.
Een dag na de tussentijdse beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om KV Mechelen volgend seizoen in 1A te laten aantreden, rijst de vraag nog of de Mechelaars dan ook hun Europees ticket mogen benutten. Mechelen is als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De UEFA wil voorlopig geen verdere commentaar geven op de zaak, maar kon wel meegeven "dat er snel een beslissing zou volgen".

De tijd dringt immers voor de UEFA, want over exact twee weken staat de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League op het programma tussen het Roemeense Viitorul Constanta en een Belgisch team, Antwerp of eventueel nog AA Gent.

"We willen geen commentaar leveren op de beslissing van het BAS in de zaak rond KV Mechelen", liet een woordvoerder van de UEFA noteren. "Het klopt dat de wedstrijden tegen Viitorul Constanta er snel aankomen en dus mogen jullie snel een beslissing van ons verwachten. De UEFA heeft niet de gewoonte een zaak te laten aanslepen. Of de beslissing dan vandaag zal vallen? Dat weten we nog niet."

Of Antwerp dan wel AA Gent het veld op moet tegen Viitorul Constanta is afhankelijk van het feit of KV Mechelen zijn ticket voor de groepsfase van de Europa League mag behouden. Indien de UEFA Mechelen zijn ticket laat houden, speelt Antwerp op donderdag 25 augustus gastheer voor de Roemenen voor het heenduel. Indien Mechelen zijn deelnamebewijs verliest, komt mogelijk AA Gent in het spel. Al is ook die piste niet helemaal zeker.

Pierre François, CEO van de Pro League, liet op 1 juli bij de kalendervoorstelling van de Jupiler Pro League voor komend seizoen weten dat de UEFA op 11 juli (vandaag) een beslissing wil nemen. François liet ook optekenen dat sancties tot de mogelijkheden behoren en dat het niet ondenkbaar is dat de UEFA het ticket van Mechelen afneemt zonder toe te kennen aan een ander Belgisch team.

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosette Demets

  Ik versta heel dat gedoe niet meer kv is vrijgesproken volgens het bas maar zij starten misschien met min 24 punten mogen misschien niet Europees spelen niet in de crocky cup en er is mogelijkheid om hun prof licentie af te nemen volgend seizoen waarom al die sancties als ze onschuldig zijn leg me dat eens uit.

 • kamiel De Vleeschouwer

  Dan kom ik maar van een andere planeet. Interpretatie van 30 seconden uit een telefoongesprek van 10 minuten is inderdaad geen bewijs. Ik ervaar als neutraal supporter heel wat wrok tegen KVM die enkel voortkomt uit jaloezie en naijver. De enige schuldige noemt KBVB. Misschien moet men het uefa ticket van KV toekennen aan de meest sportieve ploeg in 1A. Ik denk dan aan Moeskroen of Eupen.

 • Dirk Tuymans

  Clownen die zeggen dat het niet bewezen is dat kv geprobeerd heeft de match te kopen komen precies van een ander planeet. Natuurlijk is dat bewezen en ze moeten gestraft worden. -24 punten lijkt mij een normale straf. Da zou gerechtigheid noemen.

 • MIEKE DE HAUW

  Veel mensen die weten wat er echt gebeurt is. De advokaat van Vejko heeft gezegd dat KV Mechelen straffen een verkeerd vonnis zou zijn. En die kent de hele situatie. Niet de lezers van de clickbaitsites.

 • David Van Petegem

  @Noesje sleeckx, Mechelen heeft er toch den boel voor bedot en bedrogen. Voor geld danst den beer.