Tubeke: “Operatie Propere Handen heeft een muis gebaard”

Wiet Goris en Thomas Gillis, advocaten van respectievelijk Tubeke en Beerschot, op weg naar het BAS.
Photo News Wiet Goris en Thomas Gillis, advocaten van respectievelijk Tubeke en Beerschot, op weg naar het BAS.
Na de beslissing van het BAS om KV Mechelen wegens vermeende matchfixing al zeker geen degradatie naar 1B op te leggen, valt het doek ook definitief voor AFC Tubeke. “Operatie Propere Handen heeft een muis gebaard”, reageerde algemeen directeur Josselin Croisé.

Tubeke had nog gehoopt de sportieve degradatie te vermijden door te eisen dat KV Mechelen, afgelopen seizoen een 1B-club, moest zakken naar de eerste amateur. Die vordering werd in eerste aanleg al afgewezen, omdat de promotie naar 1A als een verworvenheid werd beschouwd. Tubeke tekende echter beroep aan, maar omdat degradatie volgens het BAS niet meer mogelijk is op basis van het bondsreglement werd het belang van de Waals-Brabanders afgewezen. Het verdict: AFC Tubeke speelt volgend seizoen in de eerste amateurklasse.

“Het is ongelooflijk dat onze argumenten niet eens zijn bestudeerd. Het dossier is niet ten gronde behandeld. Twee sjoemelende clubs gaan zo vrijuit. Ik schrik er enorm van”, aldus een woedende Croisé. “We verwachtten zoveel van Operatie Propere Handen, maar het heeft uiteindelijk gewoon een muis gebaard.”

AFC Tubeke bekijkt nog of er stappen ondernomen kunnen worden, maar weet nu wel in welke reeks het uitkomt. “Nu kunnen we eindelijk aan ons huiswerk beginnen”, aldus Croisé. Tubeke opent de competitie op 31 augustus in eigen huis tegen Sint-Eloois-Winkel Sport
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nolle Verdonck

    Hey Bruno wellicht een kakker? Iedereen is tegen het feit dat een omkoopploeg in 1a zit en dat zullen jullie wel snel merken in de loop van het seizoen.

  • DIRK SPRANGERS

    Hoe veel seizoenen op rij kunnen jullie al boven water blijven dankzij goedwil van den bond ?? Stilletjes zwijgen zal het beste zijn denk ik dan.

  • Bruno Floré 

    Vorig seizoen al door geluk in 1B gebleven en nu nog meer willen? Adieu les amis.